Συνεχίζονται οι ευχάριστες ειδήσεις για τη Nintendo, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι το Nintendo Switch έχει φτάσει τα 34.74 εκατ. πωλήσεις από τότε που κυκλοφόρησε, κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε τις συνολικές πωλήσεις όλων των εποχών του Nintendo 64.

Η εταιρεία, βέβαια, έχασε για λίγο τον στόχο των 17 εκατ. πωλήσεων που είχε θέσει για το 2018 (έπιασε τα 16.95 εκατ.), αλλά βάζει πλώρη για να ξεπεράσει και τις πωλήσεις του Super Nintendo 64 (49.1 εκατ.) μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος.

Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, τα Super Smash Bros. Ultimate και Pokemon: Let’s Go σάρωσαν με 13.81 εκατ. και 10.63 εκατ. τεμάχια αντίστοιχα, ενώ 23 τίτλοι έχουν ξεπεράσει το πολύ σημαντικό όριο του 1 εκατ. πωλήσεων.

Εκτός από το Nintendo Switch και τα παιχνίδια του, η Nintendo κερδίζει σημαντικά από τα “απαρχαιωμένα” Nintendo 3DS και 2DS (2.55 εκατ. πωλήσεις το 2018), αλλά και τις retro αναβιώσεις των NES και SNES που πούλησαν συνολικά 5.95 εκατ. τεμάχια! Ευχάριστα τα νέα και από τα mobile games (Dragalia Lost, Fire Emblem Heroes κλπ.) που απέφεραν 17% μεγαλύτερα έσοδα σε σύγκριση με πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι η Nintendo έχει θέσει στόχο την πώληση 18 εκατ. Nintendo Switch για το 2019 και είναι αισιόδοξη ότι θα το καταφέρει χάριν και στο φετινό ισχυρό line-up αποκλειστικών τίτλων. Δεν έγινε κανένα σχόλιο, πάντως, για τη φημολογούμενη κυκλοφορία δύο νέων εκδόσεων Nintendo Switch.

[via]

Advertisements