Nokia Lumia 920: Μια ματιά στην τεχνολογία PureMotion HD+ της οθόνης και τα αξεσουάρ [Videos]

Μία από τις μεγάλες καινοτομίες του Nokia Lumia 920 είναι η τεχνολογία PureMotion HD+ που εφαρμόστηκε για την κατασκευή της οθόνης, η οποία δίνει μικρότερο χρόνο απόκρισης (<9ms) για την ανανέωση των pixels από οποιαδήποτε άλλη οθόνη στην αγορά (μεγάλος χρόνος απόκρισης = μεγαλύτερη θολούρα).

Nokia PureMotion HD+

Ακόμη, η οθόνη χρησιμοποιεί και την τεχνολογία ClearBlack για μεγαλύτερη φωτεινότητα και ευκρίνεια στο φως της ημέρας, με την προσθήκη ενός νέου αλγόριθμου που αντιλαμβάνεται αυτόματα την ποσότητα φωτός που πέφτει στην οθόνη και ρυθμίζει ανάλογα την αντίθεση.

Η ανάλυση της οθόνης είναι 1280 x 768 με ratio 15:9, με αποτέλεσμα σε portrait mode η εικόνα να είναι κοντύτερη και ευρύτερη από τις συνηθισμένες 16:9 οθόνες, επιλογή που έγινε μετά από έρευνα της Nokia σε χρήστες, από την οποία προέκυψε ότι θέλουν να φτάνουν την κορυφή της οθόνης με τον αντίχειρα.

Τέλος, η Nokia χρησιμοποίησε και την τεχνολογία ClearPad της Synaptics για να προσδώσει στο Lumia 920 μεγαλύτερη ευαισθησία στην αφή, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει ερεθίσματα ακόμη και όταν ο χρήστης φορά γάντι ή αγγίζει την οθόνη με το νύχι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο (γραφίδα, κλειδί κλπ.). Φυσικά, η επικάλυψη Gorilla Glass εγγυάται ότι δεν πρόκειται να χαρακτεί με τίποτα.

Στα παρακάτω videos μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα διάφορα αξεσουάρ που θα κυκλοφορήσουν για τα πρώτα Windows Phone 8 smartphones της εταιρείας, όπως Bluetooth/NFC ηχεία, ασύρματο σύστημα φόρτισης και ακουστικά:

[via Nokia]

Loading