H NSA πλήρωνε εκατομμύρια δολάρια σε Google, Microsoft, Facebook κ.α. για τη συμμετοχή τους στο PRISM!

nsa

Κάτι που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζαμε ή τουλάχιστον το υποπτευόμασταν παρά τις επίμονες διαψεύσεις των τεχνολογικών εταιρειών που ισχυρίζονταν ότι η NSA τους υποχρέωνε να συμμετέχουν στο PRISM έρχονται τώρα να επιβεβαιώσουν αδιάσειστα στοιχεία από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Guardian.

Όπως αποκαλύπτουν, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ έχει καταβάλει σε Google, Microsoft, Facebook, Yahoo και άλλες εταιρείες τεχνολογίας αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καλύψει το κόστος της συμμετοχής τους στο PRISM.

Πιο συγκεκριμένα, το 2011 δικαστήριο έκρινε την αδυναμία της NSA να διαχωρίζει τις παρακολουθούμενες συνομιλίες αμερικανών πολιτών από αυτές μη αμερικανών πολιτών ως αντισυνταγματική. Έτσι, προκειμένου να δημιουργηθεί η απαραίτητη τεχνολογική υποδομή που θα επέτρεπε στις εν λόγω εταιρείες αλλά και στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να διαχωριζουν τις επικοινωνίες σε αμερικανικές και μη η NSA αναγκάστηκε να τους καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, Google, Facebook, Microsoft και Yahoo είτε διέψευσαν την οποιαδήποτε οικονομική σχέση με την NSA είτε αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

[via]
Loading