Pixel 4 XL: Συγκριτικές φωτογραφίες και hands-on video για τη συσκευή

Συνεχίζονται οι διαρροές για τα επερχόμενα Pixel 4 και Pixel 4 XL που θα παρουσιάσει η Google μέσα στον Οκτώβριο, αυτή τη φορά με συγκριτικά δείγματα φωτογραφιών για να δούμε τις βελτιώσεις στις λήψεις, αλλά και με hands-on videos που μας δίνει μια πρώτη εικόνα για τις gaming δυνατότητες τους και για την οθόνη που μπορείς να ρυθμίσεις σε ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz για πιο ομαλή εικόνα, αν και σε αυτήν την περίπτωση η μπαταρία καταναλώνεται με ταχύτερο ρυθμό.

Στην κεντρική εικόνα διακρίνουμε τις τρεις χρωματικές επιλογές για το Pixel 4 XL και επιβεβαιώνεται ο dual-tone χρωματισμός στις εκδόσεις Black και White, ενώ πολύ ιδιαίτερη φαίνεται και η έκδοση που συνδυάζει το πορτοκαλί με το μαύρο χρώμα. Παρατηρούμε, επίσης, την επιλογή διαφορετικού χρώματος για το Power button, κάτι που συνηθίζει στα τελευταία μοντέλα της η Google. Στις συγκριτικές φωτογραφίες είναι εμφανής η βελτίωση ειδικά στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και τα πιο έντονα χρώματα στα πορτραίτα.

Στο video που αφορά το gaming, ο ReLab παίζει το PUBG Mobile χωρίς καμία "έκπτωση" στην απόδοση, ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τα μεγάλα bezels στις πλευρές. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η συσκευή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά και δεν αποκλείεται η Tencent να προλάβει να βελτιστοποιήσει το παιχνίδι για την τελική έκδοση των Pixel 4 και Pixel 4 XL.

Τι περιμένουμε να δούμε στα Pixel 4 και Pixel 4 XL

Τα Pixel 4 και Pixel 4 XL αναμένονται με οθόνες 5.7’’ FHD+ και 6.3’’ QHD+ αντίστοιχα, με AMOLED panels και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz, ενώ φημολογείται πως η Google θα ονομάσει τις οθόνες αυτές με τον όρο “Smooth Display”.

Στο πίσω μέρος θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά διπλές κάμερες, με έναν δεύτερο αισθητήρα 16MP telephoto να πλαισιώνει τον κλασικό κύριο αισθητήρα 12MP που γνωρίζουμε από τα προηγούμενα Pixel smartphones. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα δούμε τη λειτουργία Super Res Zoom στα φετινά μοντέλα και θα πρέπει να περιμένουμε για το 2020 για τριπλή κάμερα σε Pixel smartphone, εκτός αν η Google προσφέρει αυτή τη δυνατότητα με κάποιου είδους αξεσουάρ (ποτέ και για κανέναν δεν περπάτησαν αυτού του είδους οι προσθήκες).

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πληροφορία για μια νέα λειτουργία με ονομασία Motion Mode. Αυτή θα επιτρέπει τον χρήστη να τραβά φωτογραφίες σε αντικείμενα που κινούνται θολώνοντας το φόντο. Περιμένουμε, επίσης, σημαντικά βελτιωμένο Night Sight για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και το Astrophotography mode για λήψεις του νυχτερινού ουρανού.

Σχετικά με τη μπαταρία, ακούγεται ότι το Pixel 4 θα έρθει με χωρητικότητα 2800mAh και το Pixel 4 XL με 3700mAh, αριθμοί σίγουρα μικροί σε σύγκριση με την πλειοψηφία των άλλων Android smartphones αλλά δεν αποκλείεται η Google να έχει κάνει “θαύματα” στο θέμα της ενεργειακής διαχείρισης. Θα το δούμε στην πράξη…

Εκεί που περιμένουμε τη “συγκλονιστική” αλλαγή είναι στην ποσότητα μνήμης RAM, αφού θεωρείται δεδομένο πως για πρώτη φορά θα δούμε 6GB, ενώ οι επιλογές για αποθηκευτικό χώρο θα είναι 64GB και 128GB.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, η λογική λέει επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 855, ξεχωριστό chipset Titan M για την ασφάλεια, στερεοφωνικά ηχεία και λειτουργικό σύστημα Android 10. Ένα ερώτημα αποτελεί η τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, διότι από τα επίσημα renders δεν ξεκαθαρίζεται αν θα είναι στο πλάι ή κάτω από την οθόνη (πίσω δεν είναι σίγουρα).

Πότε θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των Pixel 4 και Pixel 4 XL

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Google, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις αρχές του επόμενου μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία τις 4 Οκτωβρίου.

Photo Gallery

Loading