Πως τα in-game marketplaces βελτιώνουν την εμπειρία των gamers

Τα in-game marketplaces δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο του gaming. Πολλοί gamers στρέφονται σε αυτά για να πωλήσουν/ανταλλάξουν αντικείμενα και in-game νομίσματα σχεδόν από τότε που έκαναν την εμφάνιση τους τα online games, ενώ τα τελευταία χρόνια ανθίζει και το εμπόριο με πραγματικά χρήματα.

Παιχνίδια MMO, όπως το World of Warcraft, βοήθησαν σημαντικά στη διάδοση αυτών των ιδιαίτερων καταστημάτων και μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν προστέθηκαν διάφορα παιχνίδια διαφορετικών κατηγοριών. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν και να ανταλλάξουν σχεδόν οτιδήποτε με το ανάλογο αντίτιμο, αρκεί φυσικά να το επιτρέπουν οι δημιουργοί των παιχνιδιών, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουν την εμπειρία gaming που βιώνουν.

Γλιτώνεις άσκοπο κόπο και χρόνο

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι gamers στρέφονται στα in-game marketplaces είναι για να γλιτώσουν τον πολύ μεγάλο, σε ορισμένες περιπτώσεις, κόπο και χρόνο που απαιτείται για να βρουν αντικείμενα ή νομίσματα για το παιχνίδι που παίζουν. Για παράδειγμα, στο World of Warcraft απαιτείται η ολοκλήρωση πολλών αποστολών για να μαζέψεις χρυσό και να αγοράσεις συγκεκριμένο εξοπλισμό. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά σπάνια αντικείμενα που ενδεχομένως θα “πέσουν” αφότου παίξεις ξανά και ξανά τις ίδιες αποστολές για ώρες. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφύγουν αυτήν την άσκοπη και κουραστική επαναληψιμότητα, πολλοί gamers προτιμούν να ξοδέψουν πραγματικά χρήματα για να αποκτήσουν αυτά που θέλουν και να αφιερώσουν τον χρόνο τους στο παιχνίδι, αντί να αναλώνονται σε “βόλτες” για να μαζέψουν χρυσό.

Κέρδος

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι να αποκομίσεις κέρδος από τα σπάνια αντικείμενα που μπορεί να βρεις σε ένα online game, αλλά δεν τα χρειάζεσαι πλέον. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μπορεί κάποιος άλλος gamer να μην είναι διατεθειμένος να ξοδέψει τον χρόνο του για να περιμένει πότε θα του έρθουν φυσιολογικά στο παιχνίδι, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγοράσει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει από κάποιον που δεν το χρειάζεται. Επομένως, δημιουργείται μια καλή κατάσταση για αυτούς που ξοδεύουν τον χρόνο παίζοντας ξανά και ξανά ένα παιχνίδι.

Timed Events

Σε άμεση σύνδεση με τα παραπάνω έρχεται και το πρόβλημα με τα in-game Events που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Αυτά τα events συνήθως δίνουν ως έπαθλο κάποια αποκλειστικά και σπάνια αντικείμενα και σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να συμμετέχεις, τότε δεν έχεις τη δυνατότητα να τα αποκτήσεις με άλλον τρόπο, πλην των in-game marketplaces.

Αγοράζεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς

Σε αρκετά online games, ο χρυσός (ή άλλο in-game νόμισμα) που μαζεύεις συνήθως μπορεί να ξοδευτεί μέσα στο παιχνίδι για την αγορά αντικειμένων, skills, όπλων κλπ. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορείς να αγοράσεις κυριολεκτικά οτιδήποτε υπάρχει στον κόσμο του παιχνιδιού. Θα έχετε παρατηρήσει ότι συνήθως απουσιάζουν τα αποκλειστικά και σπάνια αντικείμενα που απαιτούν ώρες gameplay και τύχη για να έρθουν στα χέρια σου. Δεν είναι σπάνιο, λοιπόν, το φαινόμενο να καταλήγεις να ξοδεύεις τον χρυσό για να αγοράσεις πράγματα που στην πραγματικότητα δεν τα θέλεις.

Αυτή είναι μια ακόμη λύση που προσφέρουν τα in-game marketplaces, καθώς μπορείς να ξοδέψεις τον χρυσό για να αγοράσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς από κάποιον άλλο gamer.

Αγορά λογαριασμών

Ένας ακόμη λόγος για να στραφεί κανείς σε in-game marketplace είναι η δυνατότητα αγοράς “έτοιμου” λογαριασμού. Εάν σε κουράζει η αρχική διαδικασία “χτισίματος” του χαρακτήρα σε ένα MMORPG (π.χ. LoL) και θέλεις να κάνεις την αρχή έχοντας ήδη στη διαχείριση σου έναν αναβαθμισμένο χαρακτήρα, τότε μπορείς να αγοράσεις κάποιον έτοιμο λογαριασμό από άλλους gamers. Και σε αυτήν την περίπτωση είναι μια win-win κατάσταση, από τη στιγμή που εσύ γλιτώνεις τον κόπο των πρώτων levels και ο πωλητής-gamer αποκομίζει χρήματα για τις ώρες που δαπάνησε. Υπάρχει, μάλιστα, και η δυνατότητα να πληρώσεις κάποιον για να σου βρει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή απλά για να αναβαθμίσει τον χαρακτήρα σου.

Είναι αρκετά, λοιπόν, τα πλεονεκτήματα των in-game marketplaces για τους φίλους των online games. Μια επίσκεψη στο Eldorado θα σου δώσει μια εικόνα για το πως λειτουργούν και πόσο μπορείς να βελτιώσεις γενικότερα τη gaming εμπειρία σου.

Loading