Πρόεδρος Huawei: Οι ΗΠΑ θέλουν να μας «σκοτώσουν», όχι να μας συμμορφώσουν

Μετά από αρκετό καιρό, ο ιδρυτής της Huawei, κ. Ren Zhengfei, επιστρέφει στο προσκήνιο απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Honor με μια επιστολή του, με αφορμή την πώληση της θυγατρικής στην Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd, μια κοινοπραξία εταιρειών και επενδυτών που υποστηρίζεται από την τοπική κυβέρνηση της περιφέρειας Shenzhen.

Ο κ. Zhengfei είναι αρκετά καυστικός απέναντι στους Αμερικανούς πολιτικούς, τους οποίους κατηγορεί πλέον ανοιχτά πως στόχος τους δεν ήταν να συμμορφώσουν τη Huawei για να παίξει με τους δικούς τους κανόνες, αλλά να τη διαλύσουν εντελώς.

Οι συνεχόμενες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Huawei μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι συγκεκριμένοι Αμερικανοί πολιτικοί επιθυμούν απλά να μας “σκοτώσουν”, όχι να μας συμμορφώσουν.

Στη συνέχεια δικαιολόγησε την απόφαση της Huawei να προχωρήσει σε πώληση της Honor αναφέροντας ότι δεν ήθελαν να πάρουν στον λαιμό τους “εκατομμύρια” αθώους εργαζόμενους της τελευταίας. Παράλληλα, ενθαρρύνει την Honor να μετατραπεί στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Huawei μετά από αυτό το διαζύγιο και υποστηρίζει πως αυτό θα πρέπει να είναι το μεγαλύτερο κίνητρο της νέας Honor: να ξεπεράσει τη Huawei.

Το πρακτορείο Reuters εκτιμά ότι το μερίδιο της Huawei στην αγορά των smartphones θα πέσει σε μόλις 4% μέσα στο 2021, με τις Xiaomi και OPPO να θεωρείται πως θα κερδίσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Από την πλευρά της, η Huawei τηρεί στάση αναμονής για να δει αν θα αλλάξει κάτι στην πολιτική των ΗΠΑ απέναντι της με την έλευση του νέου προέδρου Joe Biden.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading