QR Codes, τέλος στις χαμένες αποσκευές και τα κατοικίδια

Με τα QR codes να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα, έρχονται δύο νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανεύρεση χαμένων αντικειμένων.

Η πρώτη εταιρεία ονόματι Dynotag, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τους δικούς τους κωδικούς QR και στη συνέχεια να τους συνδέουν σε μια προσωπική ιστοσελίδα. Από εκεί οι κωδικοί εκτυπώνονται και τοποθετούνται πάνω στο αντικείμενο που ενδεχομένως να χαθεί.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ο χρήστης χάσει τη βαλίτσα του, αυτός που τη βρει θα μπορεί εύκολα να σκανάρει τον κωδικό και να οδηγηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για το πώς να επιστραφεί καθώς και τυχόν αμοιβή.

Η δεύτερη εταιρεία, με την ονομασία PetHub, κάνει χρήση QR codes αποκλειστικά και μόνο για την ανεύρεση χαμένων κατοικιδίων. Οι κάτοχοι των ζώων μπορούν να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα το προφίλ του κατοικιδίου τους συμπεριλαμβάνοντας πληροφορίες και φωτογραφίες του.

Εκτός από τον QR κωδικό, στο ταμπελάκι αναγράφεται και η ηλεκτρονική διεύθυνση, σε περίπτωση που αυτός που βρει το χαμένο ζωάκι δεν καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Το ταμπελάκι κοστίζει $12.95 ενώ ολόκληρο το κολλάρο $30.

Loading