Samsung 50MP ISOCELL GN1: Επίσημα ο νέος αισθητήρας για smartphones

Μετά τα άλματα σε αισθητήρες 48MP, 64MP και 108MP, η Samsung ακολουθεί τη Sony και προχωρά και αυτή στην κατασκευή αισθητήρα 50MP. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τον νέο αισθητήρα 50MP ISOCELL GN1, ο οποίος διαθέτει μεγάλα pixels 1.2μm και είναι ο πρώτος με τεχνολογία Dual Pixel και Tetracell, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αυτόματης εστίασης.

Σύμφωνα με τη Samsung, ο νέος αισθητήρας διαθέτει 100 εκατομμύρια στοιχεία για τη λειτουργία του PDAF (Phase Detection Auto-Focus) με αποτέλεσμα να εστιάζει στο αντικείμενο από οποιαδήποτε γωνία και αν το βλέπει. Επιπλέον, έχει αναπτύξει νέο αλγόριθμο που του επιτρέπει να τραβά φωτογραφίες με ανάλυση συγκρίσιμη των 100MP.

Χάριν στην τεχνολογία Tetracell, η Samsung βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του αισθητήρα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για μια ακόμη φορά υπάρχει η τεχνολογία pixel binning για τη συνένωση 4 pixels σε 1 με συνολικό μέγεθος 2.4μm, τετραπλασιάζοντας έτσι την φωτοευαισθησία για τη λήψη φωτογραφιών σε ανάλυση 12.5MP.

Στα υπόλοιπα καταγράφουμε το ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (EIS) που βασίζεται στη λειτουργία του γυροσκόπιου, Smart ISO, HDR σε πραγματικό χρόνο και υποστήριξη για λήψη 8K video στα 30fps.

Η μαζική παραγωγή του Samsung 50MP ISOCELL GN1 ξεκινά μέσα στο Μάιο και αναμένεται σε smartphones που θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2020.

[Samsung]

Loading