Samsung 55'' OLED HDTV και Smart TVs με δυνατότητα αναβάθμισης! [CES 2012]

Samsung Smart TV

Η Samsung παρουσίασε στη CES 2012 τις νέες Smart TVs της εταιρίας, προσθέτωντας αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση χειρονομιών και φωνητικές εντολές, αλλά και μια 55'' OLED HDTV για να μπει στο μάτι της LG.

Samsung 55-inch OLED HDTV

Η Samsung 55'' OLED HDTV θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2012, σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή, και διαθέτει όλες τις λειτουργίες που περιλαμβάνονται στις υπόλοιπες Smart TVs της εταιρίας, όπως φωνητική διαχείριση, αναγνώριση προσώπου και αναγνώριση χειρονομιών για διαχείριση σε στυλ Kinect.

Κατά τα άλλα, η οθόνη αποτελείται από ένα μοναδικό κομμάτι γυαλί και κάθε pixel διαθέτει από πίσω του τα δικά του subpixels για την απόδοση των χρωμάτων (RGB), με αποτέλεσμα να είναι κατά 1000 φορές ταχύτερη από τις κλασικές LED TVs, ενώ καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τις LCD TVs.

Samsung AllShare Play

Ακόμη, περιλαμβάνεται επεξεργαστής dual-core, υποστήριξη 3D και πρόσβαση στις περίπου 1400 εφαρμογές για Smart TVs. Να σημειωθεί ότι είναι συμβατή και με τη νέα λειτουργία AllShare Play (κάτι σαν το AirPlay της Apple) για cloud αποθήκευση και streaming αρχείων (φωτογραφίες, videos, ταινίες κλπ.) μεταξύ smartphones, tablets, καμερών, υπολογιστών και τηλεοράσεων.

Συνεχίζουμε με τις Smart TVs της εταιρίας, για τις οποίες η Samsung προνόησε να μη χάνουν την επαφή τους με τα μεταγενέστερα μοντέλα, ανακοινώνοντας ότι όλες θα μπορούν να αναβαθμιστούν τόσο σε ό,τι αφορά το λογισμικό, όσο και σε hardware, με τα ειδικά upgrade kits που θα κυκλοφορήσουν το 2013.

Samsung Smart LED TV

Οι τρεις νέες Smart TVs είναι οι Samsung ES8000 Smart LED TV, Samsung ES7500 Smart LED TV και Samsung E80000 Smart Plasma TV, οι οποίες διαθέτουν dual-core επεξεργαστή, ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο (για την αναγνώριση φωνητικών εντολών και χειρονομιών), πρόσβαση στις 1400 Smart TV Apps και συμβατότητα με τη νέα υπηρεσία AllShare Play.

Οι δύο LED έχουν εξαιρετικά λεπτό περιθώριο (bezel), με πάχος μόλις 5mm για επιλογή 3D panel και 12.7mm για 2D panel, ενώ υπάρχει επιλογή και για βάση στήριξης σε τοίχο. Από την άλλη, η Plasma αποδίδει κατά 10% σκοτεινότο μαύρο χρώμα σε σύγκριση με τις προηγούμενης γενιάς plasma, κάτι που οφείλεται στο Real Black Pro Panel.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Samsung America, Tim Baxter, ανακοίνωσε ότι θα είναι διαθέσιμο το παιχνίδι Angry Birds, καθώς και ένα δωρεάν κανάλι με Angry Birds cartoons!

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οριστικές ημερομηνίες κυκλοφορίας και τιμές.

Samsung LED Smart TV

 

Loading