Samsung: Εντοπίζει πλέον και συσκευές που έχουν βγει offline

Η δυνατότητα να εντοπίσεις το smartphone σου σε περίπτωση που στο έχουν κλέψει ή το έχεις χάσει, δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι καινούργιο, αφού προσφέρονται λειτουργίες τύπου “Find My Device” εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα μόνο η Apple είχε καταφέρει να δώσει αυτή τη λύση ακόμη και στην περίπτωση που η συσκευή είχε βγει offline.

samsung-offline-1.jpg

Τώρα, έρχεται η σειρά της Samsung να αναβαθμίσει το δικό της σύστημα και πρακτικά να μετατρέψει οποιαδήποτε συσκευή Samsung Galaxy σε Bluetooth beacon ώστε να βοηθήσει στην εύρεση μιας χαμένης συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες συσκευών Samsung δημιουργούν ένα ενιαίο δίκτυο Bluetooth που εντοπίζει μια συγκεκριμένη συσκευή, σε περίπτωση φυσικά που αυτή βρίσκεται εντός της εμβέλειας αυτού του δικτύου, ακόμη και όταν είναι offline.

Η νέα λειτουργία για offline εντοπισμό ενσωματώθηκε στην υπηρεσία Find My Mobile της Samsung και στο οικοσύστημα SmartThings που επεκτείνει τη χρησιμότητα και για την εύρεση Galaxy smartwatches και earbuds που μπορεί ούτως ή άλλως να μη διαθέτουν κεραία WiFi για να βρίσκονται online.

[via]

Loading