Samsung: Ετοιμάζει under-display κάμερα για smartphones του 2021

Οι Oppo και Xiaomi ήταν οι πρώτες που παρουσίασαν τεχνολογία για το κρύψιμο της εμπρόσθιας κάμερας κάτω από την οθόνη, αλλά ήταν η ZTE η πρώτη που προχώρησε σε υλοποίηση μιας τέτοιας συσκευής με το ZTE Axon 20 5G που γνωρίσαμε στις αρχές του μήνα.

Δεν ασχολούνται, όμως, μόνο οι κινέζοι κατασκευαστές με τις under-display κάμερες. Σύμφωνα με τον γνωστό και πολύ έγκυρο leakster Ice Universe, η Samsung ετοιμάζει και αυτή με τη σειρά της μια παρόμοια τεχνολογία που πιθανότατα θα δούμε σε κάποια συσκευή της μέσα στο 2021. Ο ίδιος, πάντως, τονίζει ότι η κορεάτικη εταιρεία έχει πολύ αυστηρότερες απαιτήσεις για την ποιότητα των λήψεων της under-display κάμερας και γι’ αυτό έχει καθυστερήσει περισσότερο από τους ανταγωνιστές της.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την τοποθέτηση της κάμερας κάτω από την οθόνη βρίσκεται ξεκάθαρα στην ποιότητα της εικόνας, αφού θα πρέπει να “κοιτάζει” μέσα από έναν επιπλέον στρώμα γυαλιού. Από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχουμε δει δείγματα από την under-display κάμερα του ZTE Axon 20 5G, υπάρχει ακόμα η αμφιβολία για τους ισχυρισμούς της εταιρείας σχετικά με την απόδοση της.

Σε περίπτωση που η Samsung καταφέρει όντως να κρύψει την εμπρόσθια κάμερα κάτω από την οθόνη με επιτυχία, δεν αποκλείεται το νέο αυτό trend να απασχολήσει εντονότερα και τους άλλους μεγάλους κατασκευαστές.

Loading