up_icon
Smartphones Samsung Software

Samsung Galaxy S22: Νέα αναβάθμιση στην κάμερα για λήψεις του νυχτερινού ουρανού

16 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Samsung Galaxy S22: Νέα αναβάθμιση στην κάμερα για λήψεις του νυχτερινού ουρανού

Φέτος, η Samsung με το Galaxy S22 παρουσίασε την εξελιγμένη κάμερα της σειράς με προηγμένες λειτουργίες Nightography. Τώρα, η κάμερα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με την ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Expert RAW και μια ολοκαίνουργια εφαρμογή που ονομάζεται Camera Assistant, χάρη στην οποία οι λήψεις παρουσιάζουν ακόμη πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Αποτυπώνοντας τον Γαλαξία με τη λειτουργία Astrophoto στο Expert RAW

Το Expert RAW αναβαθμίζει τις ήδη ισχυρές δυνατότητες νυχτερινής φωτογραφίας της σειράς S22 με την προηγμένη λειτουργία Astrophoto. Η ολοκαίνουργια αυτή λειτουργία επιτρέπει την αποτύπωση του βραδινού ουρανού, του γαλαξία, των αστερισμών και της νυχτερινής υπαίθρου σε εντυπωσιακές λήψεις, με μεγάλη ευκρίνεια.

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τον οδηγό Sky για να εντοπίσουν τη θέση των αστερισμών, των ηλιακών συστημάτων, των ομάδων αστεριών και των νεφελωμάτων. Η κάμερα χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία τμηματοποίησης AI και επεξεργασίας πολλαπλών καρέ, που βασίζεται στις κινήσεις ενός ουράνιου σώματος, για τη λήψη φωτογραφιών σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτικές λήψεις αστεριών που μοιάζουν σαν να τραβήχτηκαν με κορυφαίας ποιότητας επαγγελματικό εξοπλισμό.

Για όσους θέλουν να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους πλευρά, μία από τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η αναβάθμιση είναι η λειτουργία πολλαπλής έκθεσης (Multiple exposure) για λήψη πολλών εικόνων ταυτόχρονα, που στη συνέχεια συνδυάζονται με τη λειτουργία Overlay, δημιουργώντας μια ξεχωριστή λήψη. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να εκφράσει τη δημιουργικότητά του και να πειραματιστεί, τοποθετώντας πολλές εικόνες τη μία πάνω στην άλλη για να δημιουργήσει απίστευτες «αφηρημένες» λήψεις.

Για πρόσβαση στην έκδοση beta των λειτουργιών Astrophoto και Multiple exposure, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στις επιλογές Special Photo στο μενού Ρυθμίσεις του Expert RAW.

Η εφαρμογή Camera Assistant διευρύνει τις δυνατότητες λήψεων

Όποιος διαθέτει πάθος για τη φωτογραφία, αποκτά και το δικό του στυλ λήψης. Επομένως, είναι σημαντικό η κάμερα που χρησιμοποιεί να λειτουργεί ως ένα όχημα δημιουργικότητας. Με τη νέα εφαρμογή Camera Assistant, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες που επιθυμεί να χρησιμοποιεί, για μια πλήρως προσαρμοσμένη εμπειρία λήψης.

Η λήψη της εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από το Galaxy Store είτε από την εφαρμογή Good Lock. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο χρήστης μπορεί να εκκινήσει τη λειτουργία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής, μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Good Lock ή αποκτώντας πρόσβαση στο μενού Βοηθός κάμερας κάτω από τις Ρυθμίσεις κάμερας στην κύρια εφαρμογή κάμερας.

Η εφαρμογή Camera Assistant προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες, όπως η αυτόματη εναλλαγή φακού, το Auto HDR και το ταχύτερο κλείστρο. Υπάρχουν, επίσης, περισσότερες επιλογές όταν, για παράδειγμα, γίνεται επιλογή στον αριθμό των φωτογραφιών που θα γίνει λήψη, αφού σβήσει το χρονόμετρο.

samsung-camera-assistant-1.jpg

Η εφαρμογή Camera Assistant δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

  • Αυτόματο HDR: Για λήψη ατμοσφαιρικών εικόνων χωρίς εφέ HDR, ο χρήστης μπορεί απλώς να το απενεργοποιήσει.
  • Εξομάλυνση Εικόνας: Μπορεί να γίνει ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας για να εξομαλυνθούν οι αιχμηρές άκρες και οι υφές των φωτογραφιών.
  • Αυτόματη εναλλαγή φακού: Ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτόματης εναλλαγής φακού, η οποία αλλάζει αυτόματα τους φακούς της κάμερας σε σκοτεινά περιβάλλοντα ή καθώς πλησιάζει πιο κοντά στο αντικείμενο λήψης. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης επιθυμεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον τηλεφακό αντί για τον ευρυγώνιο φακό, μπορεί απλά να τον απενεργοποιήσει από το μενού.
  • Εγγραφή βίντεο σε λειτουργία φωτογραφίας: Αυτή η λειτουργία μπορεί πλέον να απενεργοποιηθεί. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν ένα βίντεο κλιπ πατώντας παρατεταμένα το κουμπί στη λειτουργία φωτογραφίας, αποτρέποντας την εγγραφή βίντεο κατά λάθος.
  • Αριθμός φωτογραφιών με Χρονοδιακόπτη: Ενώ υπήρχε ήδη η δυνατότητα λήψης αυτόματα πολλών φωτογραφιών διαδοχικά, ο χρήστης μπορεί τώρα να επιλέξει πόσες φωτογραφίες θα ληφθούν (1, 3, 5 ή 7 φωτογραφίες).
  • Ταχύτερο κλείστρο: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη λήψη έως και επτά φωτογραφιών σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν γίνεται λήψη κινούμενων αντικειμένων.
  • Λήξη χρονικού ορίου κάμερας: Νέα δυνατότητα επιλογής του χρόνου που θα παραμένει ενεργοποιημένη η εφαρμογή Κάμερα (οθόνη προεπισκόπησης) για 1, 2, 5 ή 10 λεπτά.
  • Καθαρή προεπισκόπηση σε οθόνες HDMI: Εμφάνιση της προεπισκόπησης της κάμερας χωρίς μενού και κουμπιά σε οθόνες συνδεδεμένες με HDMI.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Techgear Team
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Pixel 8 και Pixel 8 Pro: Αποκαλύφθηκαν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους!

25 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Νωρίτερα σήμερα είδαμε ορισμένα νέα στοιχεία να προστίθενται στις πληροφορίες για τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro, όπως πληροφορίες για τις κάμερες και τις τιμές τους, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα πλήρη spec ...

Pixel 8 Series: Αποκαλύφθηκαν τιμές, χαρακτηριστικά και λειτουργίες της κάμερας

25 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της 4ης Οκτωβρίου για τα αποκαλυπτήρια των νέων συσκευών Made by Google φαίνεται ότι δεν θα κρύβει μεγάλες εκπλήξεις για όσους την παρακολουθήσουν, καθώς οι διαρροές (επίσημες και ...

Redmi Note 13 Series: Επίσημα με εντυπωσιακό design, δυνατά specs και τιμές όνειρο

21 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Μία από τις πιο επιτυχημένες διαχρονικά σειρές στην κατηγορία mid-range smartphone είναι η Redmi Note, η οποία έχει καταγράψει πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων τεμαχίων παγκοσμίως λόγω του πραγματικά ...

Redmi 12 5G: Το απόλυτο entry-level 5G κινητό στα €229

21 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η Xiaomi παρουσιάζει το Redmi 12 5G, το απόλυτο entry-level smartphone για κάθε ανάγκη, που προσφέρει ταχύτητες 5G, κομψό σχεδιασμό και μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα ...

OnePlus Open: Το πρώτο foldable της εταιρείας θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο

21 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Αν και περιμέναμε το πρώτο foldable της OnePlus στα τέλη του περασμένου μήνα, η εταιρεία αποφάσισε να μεταθέσει τα αποκαλυπτήρια του OnePlus Open για τον προσεχή Οκτώβριο όπως αναφέρει ο έγκριτος leakster Max ...

NIO Phone: Επίσημα το πρώτο και πολύ δυνατό smartphone του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων

21 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Η NIO είναι γνωστή για το γεγονός ότι δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να επεκταθεί και στα smartphones ανακοινώνοντας επίσημα πριν από λίγο το δικό της NIO Phone....

Sony Xperia 10 V Review: Με τον δικό του χαρακτήρα και ξεκάθαρα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα

20 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Κάθε φορά που έρχεται η ώρα να δοκιμάσουμε κάποιο smartphone της Sony είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για αυτά που θα δούμε, καθώς η εταιρεία δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει πολιτική στον τρόπο με τον οποίο ...

HUAWEI Mate 60 Pro: Η δοκιμή πτώσης δείχνει την ανθεκτικότητα του Kunlun Glass 2nd Gen

18 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Μέσα σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο των ΗΠΑ η HUAWEI δεν έπαψε ποτέ να δημιουργεί εξαιρετικά smartphones και να εξελίσσει τις τεχνολογίες τους θέτοντας τους κανόνες για την κατηγορία γενικότερα. Η ...

Samsung Galaxy S24: Έλαβε πιστοποίηση από την 3C, καμία αλλαγή στην ταχύτητα φόρτισης

15 Σεπτεμβρίου 2023 Christos Elpidis

Οι όποιες ελπίδες είχαμε για ταχύτερη φόρτιση στη νέα flagship σειρά της Samsung μάλλον εξανεμίστηκαν μετά την εμφάνιση των τριών μοντέλων της Samsung Galaxy S24 Series στην βάση της 3C στην Κίνα. Όπως ...

vivo smartphones: Αξιοπιστία και εξαιρετική απόδοση στη mid-range κατηγορία

14 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η αξιοπιστία της κατασκευής των σημερινών smartphones αποτελεί βασικό ζητούμενο για τους καταναλωτές, οι οποίοι αναζητούν σε κάθε αγορά καινούριας συσκευής τον ιδανικό ‘’gadgetικό σύμμαχο’’, ανθεκτικό σε ...

Loader
please wait
techgear_icon