Samsung: Η νέα οθόνη OLED είναι βελτιστοποιημένη για 5G smartphones

Σε οργασμό καινοτομίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Samsung. Αυτή τη φορά η είδηση μας έρχεται από το τμήμα Samsung Display και αφορά γενικότερα τα 5G smartphones που θα χρησιμοποιούν τις οθόνες OLED που παράγει. Μη ξεχνάμε ότι η Samsung κυριαρχεί στην αγορά των οθονών OLED για φορητές συσκευές, έχοντας το 90% της πίτας.

Στο διά ταύτα, η Samsung Display ανακοινώνει ότι η νέα OLED οθόνη της είναι ειδικά βελτιστοποιημένη για χρήση σε 5G smartphones. Το νέο panel χρησιμοποιείται ήδη στη σειρά Samsung Galaxy S20, έχει πιστοποίηση Eye Care από την ελβετική SGS, ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και επιπλέον πιστοποίηση από τη VDE Germany για 100% κάλυψη της χρωματικής γκάμας DCI-P3.

Η εταιρεία κάνει λόγο για μειωμένη εκπομπή μπλε ακτινοβολίας και χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. Συγκεκριμένα, τα επίπεδα της μπλε ακτινοβολίας είναι κατά χαμηλότερα από το 7.5% του περυσινού OLED panel (κάτω από 6.5%), ενώ η ενεργειακή κατανάλωση είναι μειωμένη κατά 15% σύμφωνα με τις μετρήσεις της Underwriters Laboratories.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα δούμε τα νέα OLED panels της Samsung σε κάποιες ναυαρχίδες άλλων εταιρειών, με πιο ηχηρό όνομα το iPhone 12. Εξάλλου, η Samsung Display επιβεβαίωσε ότι το Ultra Thin Glass του Samsung Galaxy Z Flip μπορεί πλέον να παραχθεί μαζικά για διαφορετικού τύπου αναδιπλούμενες συσκευές και σε διαφορετικά μεγέθη.

[via]

Loading