Samsung ISOCELL HP3: Ο νέος αισθητήρας 200MP για mid-range συσκευές

Σχεδόν 10 μήνες μετά την παρουσίαση του πρώτου αισθητήρα 200MP, η Samsung προχωρά στα αποκαλυπτήρια της δεύτερης γενιάς με τον Samsung ISOCELL HP3 200MP να προορίζεται, ωστόσο, για τη mid-range κατηγορία λόγω του μικρότερου μεγέθους του.

Συγκεκριμένα, ο αισθητήρας Samsung ISOCELL HP3 200MP έχει μέγεθος 1/1.4’’ και το κάθε pixel έχει μέγεθος μόλις 0.56μm, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το Samsung ISOCELL HP1 200MP ήταν 1/1.22’’ και 0.64μm αντίστοιχα. Αυτή η μείωση της τάξεως του 12% θα επιτρέψει στον νέο αισθητήρα να χωρέσει σε ακόμη περισσότερες συσκευές, διότι το camera module θα καταλαμβάνει 20% λιγότερο χώρο.

Στο τεχνικό κομμάτι, η Samsung κάνει λόγω για δυνατότητα λήψης εικόνας 14-bit με υποστήριξη για έως 4 τρισεκατομμύρια χρώματα. Συνοδεύεται από τεχνολογία Super QDP που επιτρέπει σε όλα τα pixels να έχουν δυνατότητες αυτόματης εστίασης, καθώς ο φακός εντοπίζει τις διαφορές φάσεις κάθετα και οριζόντια ανά τετράδα pixels με αποτέλεσμα να αποδίδει ταχύτερη και πιο αξιόπιστη αυτόματη εστίαση.

Ακόμη, η εταιρεία κάνει λόγο για καλύτερη απόδοση HDR χάριν στην τεχνολογία Smart ISO Pro που ενισχύει τις λήψεις συνδυάζοντας τρεις τιμές ISO. Μέσω της τεχνικής pixel binning μπορείς να πραγματοποιήσεις λήψεις στα 50MP (2x2 binning) ή στα 12.5MP (4x4 binning), ενώ υποστηρίζεται λήψη video σε ανάλυση έως 8K στα 30fps.

Η μαζική παραγωγή του Samsung ISOCELL HP3 200MP θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά και περιμένουμε να δούμε σε ποιο smartphone θα τοποθετηθεί πρώτα.

[Samsung]

Loading