Samsung: Θα κυκλοφορήσει φέτος το πρώτο Dual-Fold smartphone;

Ακόμα και χωρίς την «άτακτη συρρίκνωση» της Huawei, η Samsung είναι αυτή που κινεί τα νήματα στην κατηγορία των αναδιπλούμενων συσκευών, καθώς η εταιρεία δείχνει μια συνέπεια στις κυκλοφορίες νέων μοντέλων και προχωρά σε μαζικότερη παραγωγή σε σύγκριση με άλλους μικρότερους παίκτες (π.χ. Royole).

Μέσα στο 2021 περιμένουμε να δούμε τη δεύτερη γενιά του Galaxy Z Flip και την τρίτη γενιά του Galaxy Z Fold, ωστόσο, δεν αποκλείεται η αποκάλυψη και ενός ακόμη foldable με διαφορετικό στυλ που θα δώσει μια φρέσκια προσέγγιση στην κατηγορία. Σύμφωνα με αναφορά του δικτύου Nikkei Asia, η Samsung δουλεύει επάνω σε ένα smartphone με οθόνη που διπλώνει σε δύο πλευρές και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα τέτοιο προϊόν.

Η πρώτη φορά που είχαμε δει κάτι τέτοιο σχετικά με τη Samsung ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα κάποια concept renders για μια έκδοση του Galaxy Z Fold3 που θα διπλώνει σε δύο πλευρές (Dual-Fold). Λίγες ημέρες νωρίτερα αυτής της διαρροής είχε προηγηθεί η αποκάλυψη ενός αντίστοιχου εντυπωσιακού concept της Oppo, ενώ το 2019 είχε παρουσιάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο και η TCL. Το θέμα είναι, όμως, ότι μέχρι στιγμής οι Κινέζοι κατασκευαστές δεν τολμούν να κάνουν το βήμα για να προχωρήσουν σε εμπορική υλοποίηση και διάθεση των dual-foldable συσκευών τους.

Εξυπακούεται ότι δεν θεωρούμε δεδομένο πως θα δούμε dual-foldable smartphone από τη Samsung μέσα στο 2021, παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι έχει τη δύναμη και δεν φοβάται να εγκαινιάσει η ίδια νέες κατηγορίες προϊόντων. Εξάλλου, το εγχείρημα με τα πρώτα foldables κρίνεται αρκετά επιτυχημένο παρά την τραγική εκκίνηση με τα προβλήματα στο πρώτης γενιάς Galaxy Fold. Διάφοροι αναλυτές εκτιμούν πως μέσα στο 2020 η Samsung πούλησε περίπου 3.5 εκατομμύρια foldables και για το 2021 ο στόχος είναι τα 7.5 εκατ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading