Η Samsung ανακοίνωσε άθραυστες οθόνες OLED για smartphones!

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το συντριπτικό ποσοστό των κατόχων smartphone θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση οθόνης λόγω ραγίσματος ή σπασίματος, κάτι που κοστίζει τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα. Γι' αυτό η Samsung αποφάσισε να εξελίξει την τεχνολογία των οθονών OLED και τολμά πλέον να δηλώσει ότι είναι άθραυστες.

Η εταιρεία έλαβε πιστοποίηση από την UL (Underwriters Laboratories), την επίσημη αρχή Ασφαλείας και Υγείας στις ΗΠΑ, για μια νέα γενιά εύκαμπτων OLED panels που δοκιμάστηκαν επανειλημμένως σε πραγματικό χρόνο με βάση τα πρότυπα του Στρατού. Για να γίνουν άθραυστα, η Samsung αντικατέστησε το παραδοσιακό γυαλί με μια άθραυστη πλαστική επικάλυψη με αποτέλεσμα το panel να βγει αλώβητο μετά από 26 πτώσεις από ύψος 1.2m.

Σύμφωνα με τον Hojung Kim, γενικό διευθυντή του τμήματος επικοινωνίας της Samsung Display,

"Το οχυρωμένο πλαστικό παράθυρο είναι απολύτως κατάλληλο για χρήση σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όχι μόνο επειδή είναι άθραυστο, αλλά επειδή ταυτόχρονα είναι ελαφρύ, διαπερατό και σκληρό όπως το γυαλί"

Στη συνέχεια των δοκιμών, τα νέα OLED panels αφέθηκαν να πέσουν από ύψος 1.8m και συνέχισαν να λειτουργούν φυσιολογικά χωρίς καμία ένδειξη ζημιάς. Επιπλέον, δοκιμάστηκαν σε ακραίες θερμοκρασίες από -32° C έως 71° C, επίσης χωρίς καμία επίπτωση στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα τους.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά, αλλά δεν αποκλείεται να τα δούμε στα Samsung Galaxy S10/S10+.

[Samsung]

Loading