Samsung YOUM: Οι εύκαμπτες οθόνες AMOLED αποκτούν νέο brand name

Η επιχείρηση των εύκαμπτων οθονών AMOLED αποκτά επίσημα όνομα από τη Samsung, αποδεικνύντας ότι θα δούμε σύντομα τέτοιες εμπορικές συσκευές στο εμπόριο.

Samsung YOUM Flexible AMOLED

Η εταιρία αποφάσισε να λανσάρει την τεχνολογία αυτή με την ονομασία YOUM, υποσχόμενη λεπτότερες, ελαφρύτερες και πιο ανθεκτικές (άθραυστες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) οθόνες, σε σύγκριση με τις σημερινές AMOLED και LCD-TFT.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα screenshots, η διαφορά οφείλεται στα στρώματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των νέων εύκαμπτων AMOLED (YOUM). Μια οθόνη LCD αποτελείται, συνήθως, από 6 στρώματα (δύο εκ των οποίων είναι γυαλί), ενώ η OLED από 4 (επίσης 2 είναι γυαλί). Η χρήση στρωμάτων γυαλιού είναι υπεύθυνη για την ευθραυστότητα των σημερινών οθονών.

Samsung YOUM Flexible AMOLED 1

Ωστόσο, η καινοτομία της YOUM είναι ότι αντικαθιστά τα στρώματα γυαλιού με υμένια TFT, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο ανθεκτικά και πιο εύκολα επεξεργάσιμα για το σχεδιασμό νέων συσκευών, όπως έχουμε δει σε αρκετά παραδείγματα-πρωτότυπα από τη Samsung.

Το ευχάριστο είναι ότι η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο τρίμηνο που διανύουμε, ενώ οι πρώτες εμπορικές συσκευές θα είναι διαθέσιμες στο τέλος του 2012.

[via OLED-Display]
Loading