Νέα οθόνη μπορεί να απεικονίσει 2D και 3D περιεχόμενο ταυτόχρονα [Video]

2x3d_display

Αν έχεις δοκιμάσει να δεις μια τρισδιάστατη ταινία χωρίς τα ειδικά γυαλιά μάλλον θα σε έπιασε πονοκέφαλος από τα πέντε πρώτα λεπτά μιας και η εικόνα είναι θολή και διπλή. Δυστυχώς όμως πολλές φορές τα γυαλιά δεν είναι αρκετά για όλους ενώ πολλοί θεατές προτιμούν να βλέπουν τις ταινίες τους σε δύο διαστάσεις.

Σκεφτόμενοι όλες αυτές τις παραμέτρους, ερευνητές του Shirai Lab στο Kanagawa Institute of Technology της Ιαπωνίας ανέπτυξαν μία νέα οθόνη η οποία μπορεί να αναπαράγει 2D και 3D περιεχόμενο ταυτόχρονα χωρίς κανένα πρόβλημα για τους θεατές.

Η λειτουργία της βασίζεται στη χρήση δύο projectors την ίδια στιγμή και πολύπλοκων τεχνικών ανάμειξης χρωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα παράγει και πάλι δύο εικόνες για το τρισδιάστατο αποτέλεσμα, στις δύο διαστάσεις όμως η μια εικόνα γίνεται τελείως λευκή και αόρατη χωρίς τη χρήση των ειδικών γυαλιών.

Μοναδικό μειονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι ότι η αντίθεση στο 2D mode είναι η μισή σε σχέση με το 3D, παρόλα αυτά όμως το περιεχόμενο εμφανίζεται κανονικά και όχι θολά. Δείτε το σχετικό video:

[via]
Loading