Οι μηχανές αναζήτησης ενισχύουν ελάχιστα τη μουσική πειρατεία

music-piracy

Παρά τους ισχυρισμούς της RIAA ότι οι μηχανές αναζήτησης διευκολύνουν τους πειρατές στην εύρεση και το παράνομο κατέβασμα περιεχομένου, νέα στοιχεία έρχονται τώρα να υποστηρίξουν το αντίθετο.

Έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Computer and Communications Industry Association (CCIA) αποδεικνύει ότι η απομάκρυνση των “πειρατικών” αποτελεσμάτων αναζήτησης από τις μηχανές δε θα είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην εξάλειψη της πειρατείας.

Οι πειρατικές ιστοσελίδες λάμβάνουν ελάχιστο traffic από την αναζήτηση περιεχομένου με γενικούς όρους όπως ‘torrent’ ή ‘mp3’ μιας και οι περισσότερες αναζητήσεις είναι πιο συγκεκριμένες και περιλαμβάνουν ονόματα τραγουδιών ή καλλιτεχνών. Ωστόσο, τέτοιοι όροι είναι πολύ πιο δύσκολο να φιλτραριστούν από τις μηχανές αναζήτησης.

Πράγματι, η ιστοσελίδα Pirate Bay επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της νέας μελέτης αναφέροντας ότι μόλις το 8% της κίνησης του προέρχεται από αναζητήσεις. Αυτό που προτείνει η CCIA στις δισκογραφικές εταιρείες είναι να παρέχουν τη μουσική στο κοινό με εναλλακτικές νόμιμες μεθόδους προκειμένου να πάψουν να καταφεύγουν στην πειρατεία.

[via]

This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.