Γιατί απέτυχε το Google+; Επειδή ο Sergey Brin δεν είναι και τόσο κοινωνικός...

Sergey Brin Project Glass

Παρά τη...βίαιη προώθηση και σύνδεση του Google+ με όλες τις υπηρεσίες του κολοσσού, το κοινωνικό δίκτυο έχει μόλις το 1/5 των ενεργών χρηστών (μηνιαία) του Facebook. Σίγουρα χτίστηκε με διαφορετικές προοπτικές, αλλά και πάλι ο μέσος χρήστης το αντιμετωπίζει ως "αναγκαίο" κακό για να επωφελείται άλλων υπηρεσιών.

Η εξήγηση για την μέχρι τώρα μέτρια πορεία έρχεται από τον συνιδρυτή της Google, Sergey Brin, ο οποίος προς τιμήν του παραδέχτηκε  στο Code Conference του Re/Code ότι δεν έπρεπε να ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με την ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου, από τη στιγμή που στην κανονική ζωή δεν είναι καθόλου κοινωνικός.

"Πιθανότατα ήταν λάθος μου να εργαστώ επάνω σε οτιδήποτε έχει σχέση με την κοινωνικότητα, από τη στιγμή που στην πραγματικότητα δεν είμαι ιδιαίτερα κοινωνικός σαν άνθρωπος. Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου λίγο περίεργο και είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιώ το Google+ μόνο για να μοιράζομαι φωτογραφίες με την οικογένεια μου"

Ουσιαστικά μαθαίνουμε για πρώτη φορά ότι ο Sergey Brin είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη δημιουργία του Google+, αφού μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ότι είναι "παιδί" του (πρόσφατα αποχωρήσαντα) Vic Gundotra. Πάντως, ο Brin ανέφερε πως στο εξής θα ασχολείται περισσότερο με τα μυστικά projects του εργαστηρίου Google X.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google, Internet, Social networks and tagged . Bookmark the permalink.