Η Sony ήταν από τις πρώτες εταιρείες που τοποθετήθηκαν επίσημα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης των συσκευών της στο λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχουν λάβει την αναβάθμιση τα Sony Xperia XZ2 (Premium/Compact) και Xperia XZ1 (Premium/Compact), ενώ τώρα επανέρχεται με ένα όμορφο infographic που εξηγεί γιατί καθυστερούν οι αναβαθμίσεις και γενικά όλη τη διαδικασία.

Στην πρώτη φάση λαμβάνουν τα επίσημα αρχεία του λειτουργικού συστήματος από τη Google στο PDK (Platform Development Kit) που τους επιτρέπει την ανάπτυξη, βελτιστοποίηση και δοκιμή της νέας έκδοσης. Στη συνέχεια, η Sony προσθέτει το νέο λογισμικό στα συστήματα της και χρησιμοποιεί το HAL (Hardware Abstraction Layer) για να δοκιμαστεί σε διαφορετικά chipsets, επειδή δεν χρησιμοποιούν τα ίδια components με αυτά της Qualcomm.

Στο επόμενο στάδιο, η Sony διασφαλίζει ότι το νέο λογισμικό μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές λειτουργίες ενός smartphone, όπως κλήσεις, αποστολή/παραλαβή μηνυμάτων και web browsing, ενώ στη συνέχεια δοκιμάζεται με το περιβάλλον χρήσης της Sony, τα custom γραφικά και τις custom λειτουργίες του. Σε αυτό το σημείο, η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές τόσο στο εσωτερικό, όσο και με εξωτερικούς χρήστες για να λάβει το απαραίτητο feedback σχετικά με αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Στην δεύτερη φάση έχουν τη διαδικασία πιστοποίησης από τους οργανισμούς Bluetooth SIG και Wi-Fi Alliance, αλλά και διαρκής παρακολούθηση των fora και social media για τυχόν διαμαρτυρίες-υποδείξεις των χρηστών.

Advertisements