Η Sony σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το Vita OS σε smartphones/tablets

Sony PS Vita TGS

Η αλλαγή στην ηγεσία της Sony, με την ανάληψη καθηκόντων Προέδρου και CEO από τον Kazuo Hirai, είναι πολύ πιθανό ότι θα φέρει και σημαντικές αλλαγές στην πορεία της εταιρίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τομέα των φορητών συσκευών, όπου το βάρος έχει πέσει στο λειτουργικό σύστημα Android.

Αυτό μπορεί να αλλάξει, όμως, πολύ σύντομα, καθώς η Sony μπορεί να είδε άνοδο 65% στις πωλήσεις φορητών συσκευών σε σύγκριση με το 2010, αλλά οι απώλειες έφτασαν τα €247 εκατ.

Γι' αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό για την εταιρία να επιτύχει το Sony PS Vita και ειδικότερα το λειτουργικό σύστημα Vita OS, καθώς υπάρχουν σκέψεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη και μετάβαση του σε smartphones/tablets, μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των φορητών συσκευών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση του αντιπροέδρου, Yoshio Matsumoto:

"Εάν η ερώτηση (για το Vita OS) αφορά τη δυνατότητα επέκτασης, έτσι ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση του σε smartphones και tablets ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις υψηλές απαιτήσεις που θέτουμε για τις gaming συσκευές, τότε ναι, είναι δυνατό. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θα προβούμε σε μια τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή, αλλά κατά τον σχεδιασμό του είχαμε στο μυαλό μας τη δυνατότητα επέκτασης"

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν η Sony θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί με mobile λειτουργικό σύστημα.

[πηγή TheVerge]
Loading