Sony: Έχει πουλήσει ήδη 7.8 εκατ. PlayStation 5

Μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2021, η Sony κατάφερε να πουλήσει 7,8 εκατομμύρια κονσόλες Playstation 5. Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου, η «επιχείρηση» με το PlayStation απέφερε συνολικό κέρδος $3.14 δισ. για το 2020, αριθμός ρεκόρ για τη Sony.

Την τρέχουσα στιγμή, το PlayStation Plus έχει 47,6 εκατομμύρια συνδρομητές, οι οποίοι αποτυπώνονται σε ένα ποσοστό αύξησης 14.7% ετησίως.

Η Sony αποκάλυψε ότι είχε αποστείλει 4.5 εκατομμύρια κονσόλες PS5 σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη του 2020. Επομένως, αντιλαμβανόμαστε την ταχύρρυθμη παραγωγική ικανότητα της εταιρείας, καθώς προκύπτει από τα στοιχεία ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο απεστάλησαν περίπου 3,3 εκατομμύρια κονσόλες.

Επιπροσθέτως, η NPD παραδέχτηκε ότι το PS5 ήταν η πρώτη κονσόλα παγκοσμίως που πουλήθηκε τόσο άμεσα εντός των πρώτων πέντε μηνών της διαθεσιμότητας της, αφενός από την ποσότητα που διανεμήθηκε, αφετέρου από το συνολικό κέρδος που υπολογίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Nintendo κατείχε την πρώτη θέση σε πωλήσεις, αφού πούλησε περισσότερες κονσόλες Switch στις ΗΠΑ από την Sony. Βέβαια, καταλυτικός παράγοντας αυτού αποτελεί η αδυναμία εύρεσης ενός PS5 στην αγορά, καθώς η αρχική παρτίδα κυκλοφορίας έχει σχεδόν εξαντληθεί.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading