Sony: Εξαγόρασε τη Nixxes Software που ειδικεύεται στα PC ports

Συνεχίζονται οι σημαντικές εξαγορές από πλευράς Sony για την ενίσχυση του τμήματος PlayStation Studios. Μόλις λίγες ημέρες μετά την ενσωμάτωση της Housemarque (βλ. Returnal), η εταιρεία αποκάλυψε ότι πήρε κάτω από την ομπρέλα της και την Ολλανδική Nixxes Software, χωρίς να αποκαλύπτει ποσό ή όρους εξαγοράς.

Η Nixxes Software εξειδικεύεται από τη δεκαετία του ’90 στην εξυπηρέτηση άλλων δημιουργών προκειμένου να δημιουργήσει ports των παιχνιδιών τους για διαφορετικές πλατφόρμες. Για παράδειγμα, έχει συνεργαστεί στενά με τη Square Enix για να αναπτύξει τα PC ports παιχνιδιών από τα Legacy of Cain και Tomb Raider (παλιά και νέα) μέχρι τα Deus Ex και το Marvel’s Avengers.

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα για ποιον λόγο προχώρησε η συγκεκριμένα εξαγορά, μιας και η Sony έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως θέλει να φέρει αποκλειστικούς τίτλους του PlayStation στα Windows PCs. Ενδεχομένως, με τη βοήθεια της Nixxes Software να καταφέρει να επιταχύνει δραματικά τις διαδικασίες χωρίς να θυσιάζει πόρους και προσωπικό από τα δικά τους studios.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading