Στο $1.2 δισ. η ζημία της Sony για τη φετινή χρονιά!

Σημαντικότατες απώλειες γνωρίζουν φέτος οι εταιρείες παιχνιδιών, με τη Sony να μην αποτελεί εξαίρεση. Όπως είδαμε, τα χτυπήματα δεν είχαν τελειωμό για την εταιρεία καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς, από το καταστροφικό τσουνάμι της Ιαπωνίας και το κλείσιμο 6 εργοστασίων της μέχρι φυσικά το αποκορύφωμα που δεν ήταν άλλο από το hack του Playstation Network!

Ενώ μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κάποια επίσημη αναφορά των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, τώρα ενάμιση μόλις μήνα πριν από τη λήξη του έτους, η Sony κάνει λόγο για ζημία της τάξης του $1.2 δις.!

Καθοριστικό ρόλο στις μεγάλες απώλειες δείχνει να παίζει και η ισοτιμία των νομισμάτων, με το δολάριο να πέφτει συνεχώς έναντι του γιεν. Το γεγονός αυτό ρίχνει αυτομάτως την αξία των προϊόντων της Sony στις ιαπωνικές αγορές, με τις τελευταίες να αποφέρουν ως γνωστόν ένα σημαντικό τμήμα των εσόδων της εταιρείας.

Τέλος, ένας εξίσου σπουδαίος παράγοντας είναι οι χαμηλότερες από το αναμενόμενο πωλήσεις τηλεοράσεων, πιθανότατα λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στις διεθνείς αγορές...

[πηγή gearfuse]
Loading