Sony και Microsoft συμφώνησαν για τη διανομή του Call of Duty στο PlayStation!

Η Sony πέταξε λευκή πετσέτα μετά την τεράστια νίκη της Microsoft στη δικαστική διαμάχη με την FTC στις ΗΠΑ, η οποία οριστικοποιεί κατά πάσα πιθανότητα την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $68.7 δισ. Οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία για την διανομή του Call of Duty στο PlayStation, κάτι που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του τμήματος Xbox, Phil Spencer, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Spencer δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το deal με τη Sony, όπως για παράδειγμα το χρονικό διάστημα της συμφωνίας, αλλά το πιθανότερο σενάριο θέλει τις δύο πλευρές να υπογράφουν κάτι αντίστοιχο με τη Nintendo, δηλαδή 10ετη διανομή του δημοφιλούς franchise από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του εκάστοτε επεισοδίου χωρίς καμία έκπτωση σε λειτουργικότητα και υποστήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft επιχείρησε να κλείσει μια γενικότερη συμφωνία με τη Sony για όλα τα παιχνίδια της Activision Blizzard αλλά μέχρι το τέλος του 2027, ωστόσο, η τελευταία δεν συμφώνησε με αυτούς τους όρους και μένει να δούμε τι θα ισχύσει τελικά μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Οι φήμες λένε ότι η Microsoft ενδεχομένως θα ανακοινώσει την οριστική εξαγορά της Activision Blizzard αύριο 18 Ιουλίου 2023, παρότι εκκρεμούν οι νέες διαβουλεύσεις με τη βρετανική CMA προκειμένου να δώσει και αυτήν την έγκριση της.

Loading