Πτώση 78% στις πωλήσεις του Sony PS Vita στην Ιαπωνία

Μπορεί η εβδομάδα των Χριστουγέννων να ήταν εξαιρετικά καλή για τη Nintendo στην αγορά της Ιαπωνίας με περισσότερες από 510.000 πωλήσεις συσκευών Nintendo 3DS, ωστόσο την ίδια τύχη δεν είχε και το Sony PS Vita...

Όπως γνωρίζουμε, η ολοκαίνουρια φορητή παιχνιδομηχανή της Sony έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής μόνο στην Ιαπωνία. Και ενώ τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν κατ' ευχήν κατά τις πρώτες ημέρες διάθεσής της με 321.407 πωλήσεις κατά το πρώτο 48ωρο, τη δεύτερη εβδομάδα έγινε η μεγάλη ανατροπή.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία Media Create, το PS Vita κατόρθωσε να πουλήσει μόλις 74.479 μονάδες την εβδομάδα των Χριστουγέννων, κάτι που αντιστοιχεί σε πτώση της τάξης του 78%, την ίδια ώρα μάλιστα που όλες οι υπόλοιπες παιχνιδομηχανές σημείωναν ανοδικές πωλήσεις.

Ωστόσο, πριν προδικάσουμε την τύχη του PS Vita, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι πιθανότατα πολύς κόσμος έσπευσε να αγοράσει τη συσκευή κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της. Επιπλέον, ένας δεύτερος παράγοντας που ενδεχομένως έφταιξε για τις χαμηλές πωλήσεις είναι η αρκετά υψηλή τιμή της συσκευής που ξεκινά από τα €250 (έκδοση μόνο WiFi), σχεδόν διπλάσια δηλαδή από αυτή του 3DS.

Θυμίζουμε ότι το Sony PS Vita αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Αμερική στις 22 Φεβρουαρίου μαζί με την κυκλοφορία πολλών νέων παιχνιδιών και συνεπώς είναι αρκετά πιθανό να δούμε σύντομα μια κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις του...

[πηγή venturebeat]
Loading