Οριστικό τέλος εποχής στη Sony, με την αποχώρηση του Sir Howard Stringer τον Ιούνιο

Howard Stringer

Οριστικό τέλος εποχής στη Sony, καθώς έναν περίπου χρόνο μετά την παραίτηση του Sir Howard Stringer από τη θέση του Προέδρου και CEO (τον αντικατέστησε ο Kaz Hirai), ο πρώην ισχυρός άντρας της Sony ανακοίνωσε ότι θα αφήσει και τη θέση του προέδρου Δ.Σ. της εταιρείας τον ερχόμενο Ιούνιο.

Υπό ηγεσίας Stringer (από το 2006), η Sony είχε καταφέρει να επανακτήσει τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα της απέναντι στις υπόλοιπες εταιρείες (κυρίως Apple και Samsung) και θεωρήθηκε ως μία εκ των κορυφαίων κατασκευαστών εμπορικών συσκευών στον κόσμο.

Μετά την αποχώρηση του από τη θέση του CEO, ο Kaz Hirai υποσχέθηκε στροφή και επιτυχίες στον τομέα των smartphones, tablets και του gaming, αλλά οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν έχουν αποδόσει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναγκάζεται σε μειώσεις προσωπικού, κλείσιμο των λιγότερο κερδοφόρων τμημάτων και να εστιάζει σε λιγότερο αριθμό προϊόντων.

Παρόλα αυτά, ο Kaz Hirai πήρε το μεγάλο ρίσκο να κόψει τους δεσμούς με την Ericsson και να λανσάρει φορητές συσκευές αποκλειστικά με το brand της Sony, με τα Xperia Z και Xperia Tablet Z να είναι τα πρώτα που πραγματικά μπορούν να μπουν ανάμεσα στις κυρίαρχες Samsung και Apple. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το PlayStation 4 που σίγουρα θα δώσει μεγάλη όθηση στην εταιρεία.

Για την ιστορία, ο Sir Howard Stringer δεν θα “βγει στη σύνταξη”, αφού όπως δήλωσε η παραίτηση του θα του επιτρέψει να ανακαλύψει “νέες ευκαιρίες”.

[via Reuters]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Sony. Bookmark the permalink.