Συνεργασία Samsung και University of Michigan για τους δρομείς με όχημα το Galaxy Watch

(Πνευματικά δικαιώματα φωτογραφίας: Regents of the University of Michigan. Eric Bronson/Michigan Photography)

Η Samsung Electronics Co., Ltd. και το Exercise & Sport Science Initiative (ESSI) του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ξεκίνησαν μια ερευνητική συνεργασία, προκειμένου να διερευνήσουν την τεχνολογία των smartwatches που θα βοηθήσει τους δρομείς να διαχειρίζονται την ευεξία και τη σωματική τους δραστηριότητα, παρέχοντας αξιόπιστα και ακριβή δεδομένα.

Το Michigan Performance Research Laboratory (MiPR), το βασικό ερευνητικό εργαστήριο του ESSI, θα επιβλέπει μια μελέτη που θα διαρκέσει οκτώ μήνες και θα χρησιμοποιεί τη σειρά Galaxy Watch για την εκτίμηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (δείκτης VO2 max), καθώς και της απώλειας ιδρώτα των συμμετεχόντων όσο εκείνοι τρέχουν. Η μελέτη θα συγκρίνει τα δεδομένα αναφοράς με τα δεδομένα του smartwatch από δοκιμές τρεξίματος τόσο σε εσωτερικούς (διάδρομος), όσο και σε εξωτερικούς χώρους διαφορετικών αποστάσεων, από 2,5 έως 20 χιλιόμετρα.

Ανεξαρτήτως της έντασης της προπόνησης και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι δρομείς αντιμετωπίζουν απώλεια ιδρώτα, αφυδάτωση και δυσκολία στη διαχείριση της σωματικής τους θερμοκρασίας. Οι ομάδες της Samsung και του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ευελπιστούν ότι τα ευρήματα αυτής της μελέτης θα βελτιώσουν περαιτέρω την τεχνολογία των έξυπνων ρολογιών, δίνοντας στους δρομείς ακριβέστερες μετρήσεις για την σωματική κατάστασή τους.

Η Samsung επέλεξε το εργαστήριο MiPR για αυτή τη μελέτη, λόγω της σχέσης του με τον κλάδο της τεχνολογίας των wearables και τις κοινότητες των δρομέων, αλλά και λόγω των εξαιρετικών δεξιοτήτων των ερευνητών του. Οι συν-επιμελητές Adam Lepley, Αναπληρωτής Διευθυντής Έρευνας, Alexandra DeJong Lempke, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ακαδημαϊκών, και Ken Kozloff, συν-διευθυντής του ESSI, διαθέτουν τεχνογνωσία στους κλάδους της αθλητικής ιατρικής, των τραυματισμών και των επιδόσεων που σχετίζονται με το τρέξιμο, την τεχνολογία των wearables και την εφαρμοσμένη έρευνα. Το εργαστήριο ESSI MiPR έχει συνεργαστεί με το Αθλητικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, καθώς και με πολλούς επαγγελματικούς αθλητικούς οργανισμούς και ηγέτες της βιομηχανίας, προκειμένου να αντλήσει σημαντικές γνώσεις από την τεχνολογία των wearables και πώς αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αθλητισμό και στην άσκηση.

Ο Hon Pak, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της ομάδας ψηφιακής υγείας, MX Business της Samsung Electronics δήλωσε σχετικά: 

Η Samsung έχει δεσμευτεί να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες για την ευεξία, μέσω των συνεργασιών με ηγέτες του κλάδου και με ακαδημαϊκά ιδρύματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Exercise & Sport Science Initiative του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ένα έμπειρο ερευνητικό κέντρο στους τομείς της φυσικής κατάστασης και της αθλητικής υγείας, καθώς προσπαθούμε να προσφέρουμε ουσιαστικές πληροφορίες σε όσους δρομείς βασίζονται στη σειρά Galaxy Watch για ακρίβεια και περισσότερο εξατομικευμένα κίνητρα.

Ο Ken Kozloff, συν-διευθυντής του ESSI, σημείωσε: 

Για το Michigan Performance Research Laboratory, η ευκαιρία να συνεργαστούμε με τη Samsung και να αξιοποιήσουμε τους προηγμένους αισθητήρες και ανιχνευτές ευεξίας ενός από τα πιο δημοφιλή smartwatches, προσδίδει ακόμα περισσότερη αξιοπιστία στην έρευνά μας. Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να συμμετέχουμε σε μία έρευνα που επηρεάζει θετικά την κοινότητά μας, ενώ είναι μεγάλη και η πρόθεση συμμετοχής από ανθρώπους που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες στην προπόνησή τους.

Η εγγραφή των συμμετεχόντων και η συλλογή δεδομένων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη χάρη στην ενθουσιώδη ανταπόκριση των ντόπιων δρομέων. Όπως είπε ο κ. Kozloff: «Το Ann Arbor φιλοξενεί μια ισχυρή κοινότητα από ντόπιους δρομείς έως και Ολυμπιονίκες». 

Τα Samsung Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic που κυκλοφόρησαν πρόσφατα διαθέτουν τη λειτουργία της εξατομικευμένης καθοδήγησης σε θέματα φυσικής κατάστασης, προηγμένη –σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο- διαχείριση ύπνου και παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης, για να παρακινούν τους χρήστες και να παραμένουν προσηλωμένοι στους στόχους τους. Η νέα λειτουργία Εξατομικευμένη Ζώνη Καρδιακού Ρυθμού παρέχει πέντε επίπεδα έντασης τρεξίματος με βάση τις ατομικές φυσικές ανάγκες των δρομέων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να θέτουν στόχους με βάση τις δικές τους ικανότητες. Επιπλέον, το Track Run βοηθά τους δρομείς να καταγράφουν τις διαδρομές τους, ενώ βρίσκονται στον στίβο. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το Galaxy Watch παρέχει λεπτομερή ανάλυση και στοιχεία όπως η ασυμμετρία, η κανονικότητα, και ο χρόνος επαφής με το έδαφος, για να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης και την αποτροπή των τραυματισμών.

Loading