Τέλος το password sharing και στο Disney+

Τέλος το password sharing και για το Disney+ από τον προσεχή Ιούνιο, με τον CEO της The Walt Disney Company, Bob Iger, να το επιβεβαιώνει σε συνέντευξη του στο CNBC. 

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας πραγματική προσπάθεια για την καταπολέμηση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης . . . Σε μερικές χώρες και λίγες αγορές, αλλά στη συνέχεια θα εφαρμοστεί ουσιαστικά με πλήρη επέκταση τον Σεπτέμβριο.

Ο Iger ανέφερε ότι η προσπάθεια να μειωθεί το ποσοστό κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης θα είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Disney θα προσπαθήσει να καταστήσει τις υπηρεσίες streaming κερδοφόρες. Δεν αποκάλυψε τις αγορές που θα επηρεαστούν πρώτες από αυτή την αλλαγή. Επίσης, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η εταιρεία σκοπεύει να χειριστεί όσους διαμοιράζουν τα passwords τους και να θα υπάρξει κάποιο μοντέλο έξτρα χρέωσης ανά χρήστη.

Η Netflix ξεκίνησε να περιορίζει το password sharing στην υπηρεσία της τον Μάιο του 2023 στις ΗΠΑ, υποχρεώνοντας όσους δεν ζουν στο ίδιο σπίτι, αλλά χρησιμοποιούν τον λογαριασμό κάποιου άλλου να πληρώνουν έξτρα χρήματα. Η στρατηγική φαίνεται να έχει αποδώσει, καθώς η Netflix συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των συνδρομητών της. Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, πρόσθεσε 13,1 εκατομμύρια νέους χρήστες επί πληρωμή, κάτι που ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις.

Loading