Ψυχοθεραπείες μέσω ...Skype

Η νέα τάση της εποχής ακούει στο όνομα online ψυχοθεραπεία!  Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times, οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις online συνεδρίες μέσω Skype. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για ανθρώπους με δύσκολο ωράριο αλλά και για όσους νιώθουν πιο άνετα στο σπίτι τους.

Μεταξύ άλλων, οι συνεδρίες μέσω Skype επιτρέπουν στους γιατρούς να χρεώνουν λιγότερο τις συνεδρίες τους μιας και μειώνονται τα έξοδα μεταφοράς αλλά και στέγασης. Επιπλέον, τα ραντεβού ακυρώνονται ή χάνονται πιο σπάνια εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ή της κίνησης. Σε περίπτωση δε μετακόμισης, ο ασθενής δε χρειάζεται να αλλάξει γιατρό.

Ωστόσο, κάποιοι γιατροί δεν εγκρίνουν τη συγκεκριμένη πρακτική λόγω των πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας (λ.χ. να πέσει το Internet σε κάποια σημαντική στιγμή) αλλά και λόγω των προβλημάτων οπτικής επαφής. Φυσικά, υπάρχει πάντα και το ζήτημα της ιδιωτικότητας των συνεδριών κάτι το οποίο δε διασφαλίζεται με τις online συνεδρίες.

Αν και οι νεότεροι άνθρωποι (γιατροί και ασθενείς) δείχνουν πιο πρόθυμοι να συμβιβαστούν στις νέες συνθήκες, ορισμένοι γιατροί συνεχίζουν να έχουν τις αμφιβολίες τους, ισχυριζόμενοι ότι τίποτα δε συγκρίνεται με την προσωπική επαφή.

[πηγή New York Times]

 

 

Loading