Το «τεράστιο κοινωνικό δίκτυο» του Donald Trump είναι απλά ένα...blog

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αφού αποκλείστηκε από την πλειοψηφία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανακοινώσει τη δημιουργία ενός δικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του μόλις χθες.

Την Τρίτη εγκαινιάστηκε ένα νέο τμήμα του ιστότοπου του Donald Trump και πρόκειται ουσιαστικά για ένα blog WordPress. Η νέα «πλατφόρμα» θυμίζει ολίγον Twitter, καθώς είναι ένα blog σχολιασμού, όπου οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις. Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα κοινοποίησης των αναρτήσεων του τέως Προέδρου των ΗΠΑ στο Facebook και στο Twitter, ωστόσο, στο Twitter δεν λειτουργεί προς το παρόν.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν δημοσιευμένες αναρτήσεις από τις 24 Μαρτίου ενώ η «πλατφόρμα» κυκλοφόρησε επισήμως στις 4 Μαΐου. Η τελευταία ανάρτηση του Trump είναι ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται να διαφημίζει το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλώντας το ως «ένα μέρος για να μιλάτε ελεύθερα και με ασφάλεια, κατευθείαν από το γραφείο του Donald Trump».

Σημειώνεται ότι το λανσάρισμα της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε ακριβώς μία ημέρα πριν την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Facebook, σχετικά με το αν θα επιτραπεί στον Trump να επιστρέψει στο Facebook και στο Instagram.

Υπενθυμίζεται ότι o Donald Trump αποκλείστηκε από το Facebook και το Twitter τον Ιανουάριο, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading