Toshiba 55LZ2, νέα 55" glasses-free 3D τηλεόραση

H Toshiba παρουσίασε στην IFA 2011 τη νέα της τηλεόραση, μεγέθους 55" με backlit LED οθόνη, δυνατότητα προβολής 3D χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών και ανάλυση Quad Full HD. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Σε περίπτωση, μάλιστα, που θέλουν να παρακολουθήσουν τηλεόραση πολλά άτομα (μέχρι 9), η τηλεόραση κάνει χρήση τεχνολογίας ανίχνευσης της θέσης των κεφαλιών των θεατών μέσω ενσωματωμένης κάμερας, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα 3D από τη θέση τους.

Επιπλέον, η Toshiba 55LZ2 έχει ανάλυση 3840x 2160 pixels (Quad HD) ή με άλλα λόγια 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από μια 1920x1080 HD τηλεόραση, ενώ φυσικά η τηλεόραση προβάλλει και 2D περιεχόμενο σε ανάλυση Quad Full HD.

Κατά τα άλλα, πέρα από την υψηλή ανάλυση και τη δυνατότητα προβολής 3D, η Toshiba 55ZL2 διαθέτει παρόμοιες λειτουργίες με την τρέχουσα σειρά τηλεοράσεων. Μεταξύ άλλων, μπορεί να μαγνητοσκοπήσει υλικό και να το περάσει σε εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω USB, να μετατρέψει αρχεία χαμηλότερης ανάλυσης σε Quad Full HD ανάλυση και τέλος να επιτρέψει την πρόσβαση στην online πλατφόρμα της εταιρείας, Toshiba Places.

Η Toshiba 55LZ2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην τιμή των €8.000 περίπου!

[πηγή gizmag]
Loading