Twitter: Για πρώτη φορά λογοκρισία και στη Γερμανία

 

 

Στις αρχές του χρόνου το Twitter προχώρησε σε αλλαγή πολιτικής, μπλοκάροντας περιεχόμενο σε χώρες όπου αυτό έρχεται ενάντια στην τοπική νομοθεσία και εμφανίζοντάς το κανονικά σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα τα νέα μέτρα λογοκρισίας εφαρμόζονται για πρώτη φορά και στη Γερμανία μέσα από την απαγόρευση πρόσβασης στο λογαριασμό Twitter της νεοναζιστικής ομάδας Besseres Hannover.

Τον περασμένο μήνα οι γερμανικές αρχές έθεσαν τη συγκεκριμένη ομάδα εκτός νόμου ύστερα από την αποστολή απειλητικού μηνύματος σε μια τουρκικής καταγωγής Υπουργό της περιφερειακής κυβέρνησης της Κάτω Σαξονίας. Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου απέστειλε αίτημα προς την Twitter για διαγραφή του λογαριασμού της Besseres Hannover από το κοινωνικό δίκτυο.

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης επιχειρήσει να επισκεφτεί τη σελίδα της νεοναζιστικής ομάδας στο Twitter από τη Γερμανία θα συναντήσει το μήνυμα “Tweet withheld. This Tweet from @hannoverticket has been withheld in: Germany”, ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο το περιεχόμενο της προβάλλεται κανονικά.

[via Marketing Land]

Loading