Twitter: Το 98.4% των μετόχων ενέκρινε την εξαγορά από τον Elon Musk

Ενόψει της έναρξης της δικαστικής διαμάχης για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Twitter από τον Elon Musk με $44 δισ., η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων της εταιρείας (98.4%) προχώρησε σε επίσημη αποδοχή της πρότασης του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου με την τιμή των $54.20 ανά μετοχή.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μέτοχοι θέλουν να πιέσουν ακόμη περισσότερο τον Elon Musk, ο οποίος προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να υπαναχωρήσει από την συμφωνία που ο ίδιος πρότεινε την περασμένη Άνοιξη. Παράλληλα, είναι και ένας μοχλός πίεσης για το δικαστήριο που θα αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Twitter είναι έτοιμη και επιθυμεί την άμεση ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τον Elon Musk. Η εταιρεία θεωρεί ότι η πρόθεση τερματισμού της εξαγοράς από τον κ. Musk είναι άκυρη και ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται από την συμφωνία με τους όρους και τις συνθήκες που είχε προτείνει αρχικά.

Ο Elon Musk έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να ακυρώσει την συμφωνία, προβάλλοντας ως κύριο επιχείρημα τα ψευδή στοιχεία που έχει δώσει το ΔΣ της Twitter σχετικά με τον πραγματικό αριθμό ψεύτικων λογαριασμών στο κοινωνικό δίκτυο. Παρόλα αυτά, η SEC δεν έχει ενδώσει στις πιέσεις του και όλα φαίνεται ότι θα κριθούν τον επόμενο μήνα στις δικαστικές αίθουσες.

[via]

Loading