up_icon
Smartphones Android Vivo Reviews

vivo Y35 Review: Εμφάνιση, κάμερα και αυτονομία σε entry-level τιμή

25 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

vivo Y35 Review: Εμφάνιση, κάμερα και αυτονομία σε entry-level τιμή

Ακόμη ένα μοντέλο της σειράς vivo Y βρίσκεται στα χέρια μας για τις καθιερωμένες δοκιμές και αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με το smartphone που τράβηξε τα βλέμματα πολλών καταναλωτών τις τελευταίες ημέρες, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να το λανσάρει στην Ελληνική αγορά μέσα στην τρέλα της Black Friday και μάλιστα σε αντίστοιχη Black Friday τιμή, παρά το γεγονός ότι είναι ολοκαίνουργιο.

Ο λόγος για το vivo Y35, το οποίο παραμένει πιστό στις επιταγές της σειράς και στην φιλοσοφία της εταιρείας να προσφέρει όμορφο design και λειτουργίες της mid-range κατηγορίας σε entry-level τιμή. Αυτός ο συνδυασμός προφανώς έρχεται με κάποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, επομένως, είναι στην ευχέρεια του καθενός να κρίνει αν καλύπτει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες.

Πάντως, η vivo από την πλευρά της στέκεται ιδιαίτερα στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης ισχύος 44W, στην κύρια κάμερα 50MP, στον ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz και στις γενναιόδωρες ποσότητες μνήμης RAM και αποθηκευτικού χώρου για να πείσει το κοινό.

Ας το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

vivo-y35-techgear-review-3.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Όπως και το vivo Y22s, έτσι και το vivo Y35 ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάριν στην premium εμφάνιση του. Η αλήθεια είναι ότι σχεδιαστικά είναι σχεδόν ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο που πιάσαμε στα χέρια μας. Καθαρό πίσω μέρος με ειδικά επεξεργασμένο πλαστικό υλικό που σου αφήνει premium αίσθηση στο χέρι, δεν κρατά εύκολα βρωμιά ή δαχτυλιές και είναι αρκετά ανθεκτικό για να μην θυσιάσεις την αισθητική του για κάποια θήκη.

vivo-y35-techgear-review-10.jpg

Στο πίσω μέρος έχουμε το μεγάλο camera module στην επάνω αριστερή γωνιά, στη δεξιά πλευρά τα volume και power buttons σε σωστό ύψος για άμεση πρόσβαση όπως το κρατάς, κάτι σημαντικό από τη στιγμή που το τελευταίο ενσωματώνει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, στο κάτω μέρος οι υποδοχές USB-C και 3.5mm για ακουστικά, ενώ στο επάνω μέρος βρίσκεται η υποδοχή για τις κάρτες SIM/microSD. Οι πλευρές του είναι επίπεδες και οι γωνίες ελαφρώς κυρτές για εργονομικό και στιβαρό κράτημα.

vivo-y35-techgear-review-9.jpg

Σαφέστατα, όμως, περιμέναμε κάτι πιο σύγχρονο για την πρόσοψη, αφού τα bezels είναι αρκετά μεγάλα για την εποχή και το notch - σταγόνα έχει ξεπεραστεί προ πολλού από τις οβάλ ή στρόγγυλες οπές για την φιλοξενία της εμπρόσθιας κάμερας. Συμβιβασμός πρώτος, λοιπόν, η πρόσοψη!

vivo-y35-techgear-review-7.jpg

Οθόνη

Η επιλογή της εταιρείας για το vivo Y35 είναι ένα κλασικό IPS LCD panel μεγέθους 6.58’’ με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz. Εδώ μοιάζει να αναζητά την χρυσή τομή προκειμένου να διατηρήσει χαμηλό το κόστος της συσκευής, καθώς έχει επενδύσει περισσότερο σε άλλους τομείς. Τα χρώματα είναι αρκετά ζωντανά, η φωτεινότητα ικανοποιητική για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο, δεν παύει να πάσχει από τους περιορισμούς που συνοδεύουν όλα τα LCD panels (π.χ. δυσκολία στην αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητας, μικρή αναλογία αντίθεσης, στενό περιθώριο γωνίας θέασης, κορεσμός χρωμάτων, όχι έντονα μαύρα).

vivo-y35-techgear-review-4.jpg

Στην καθημερινή casual χρήση δεν αντιμετωπίζεις κάποιο θέμα, υπό την έννοια ότι η εμπειρία θέασης στα videos και τα games είναι αρκετά καλή, αρκεί να μην βρίσκεσαι σε περιβάλλον με πολύ έντονο φωτισμό. Εξίσου ομαλή είναι η πλοήγηση στο περιβάλλον χρήσης, σε ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, μιας και τα 90Hz είναι μια τίμια λύση που προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία σε σύγκριση με τα default 60Hz, αλλά προφανώς είναι υποδεέστερη των 120Hz.

Εδώ θα σημειώσουμε τον δεύτερο συμβιβασμό για την περίπτωση του vivo Y35, όχι επειδή δεν είναι καλή η οθόνη του, αλλά περισσότερο για το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός έχει προχωρήσει σε χρήση AMOLED panel 120Hz ακόμα και στην entry-level κατηγορία.

vivo-y35-techgear-review-5.jpg

Hardware - Απόδοση

Σε πρώτη ανάγνωση ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 680 δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικός, παρόλα αυτά, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στη συνεργασία του hardware με το περιβάλλον χρήσης FuntouchOS 12 και τις λειτουργίες του για να απολαμβάνεις μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης ακόμα και σε πιο απαιτητικά games (Genshin Impact, Call of Duty: Mobile). Σε αυτό συνεισφέρουν σημαντικά τα 8GB μνήμης RAM και τα 256GB αποθηκευτικού χώρου.

vivo-y35-techgear-review-8.jpg

Η αξιολόγηση που κάνουμε γίνεται φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν την τιμή και την κατηγορία της συσκευής, διότι πολύ φυσιολογικά δεν μπορείς να περιμένεις την εμπειρία multitasking και την υψηλότατη ποιότητα γραφικών που συναντάς στα premium smartphones. Οι μεταβάσεις από ανοικτή εφαρμογή σε άλλη ανοικτή εφαρμογή γίνονται ταχύτατα χωρίς να επαναφορτώνονται τα apps, τα games τρέχουν άψογα και η συσκευή δεν ανεβάζει θερμοκρασία σε ενοχλητικό επίπεδο (αν και αυτό είναι υποκειμενικό). Η αλήθεια είναι ότι παρατηρήσαμε πιο γρήγορη άνοδο θερμοκρασίας κατά την λήψη video, παρά με κάποιο άλλο ζόρισμα.

vivo-y35-techgear-review-6.jpg

Στα υπόλοιπα μπορούμε να αναφέρουμε την ταχύτατη και αξιόπιστη λειτουργία του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, τον μέτριο αλλά δυνατό ήχο (αναμενόμενο), την έλλειψη πρόσβασης σε δίκτυα 5G, αλλά και την πολύ μεγάλη αυτονομία του χάριν στην μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh που σου βγάζει άνετα μια ολόκληρη ημέρα έντονης χρήσης. Για τους πιο συντηρητικούς χρήστες η αυτονομία του vivo Y35 μπορεί να πιάσει και τις 2 ημέρες με μία φόρτιση, ενώ να σημειώσουμε ότι συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο φορτιστής ισχύος 44W για 0-100% μέσα σε περίπου 55 λεπτά.

vivo-y35-techgear-review-1.jpg

Κάμερα

Από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του vivo Y35 είναι η κύρια κάμερα του, με τον αισθητήρα 50MP να κάνει την δουλειά του εξαιρετικά ειδικά στο φως της ημέρας. Σε αυτές τις συνθήκες απολαμβάνεις λήψεις γεμάτες λεπτομέρεια, σωστή ισορροπία λευκού, ζωντανά χρώματα και αξιοπρεπέστατα πορτραίτα με την βοήθεια των δύο αισθητήρων 2MP. Η μείωση του φωτισμού μέχρι ένα σημείο δεν επηρεάζει σημαντικά τις τελικές λήψεις, αλλά υπάρχει ένα όριο όπου η συμμετοχή του software (στο Night mode) τονίζει κάπως παραπάνω τα χρώματα και τις υφές στο κάδρο σου, με αποτέλεσμα η τελική λήψη να μοιάζει πολύ τεχνητή. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για οπτικό zoom, ούτε ultrawide φακός.

vivo-y35-techgear-review-2.jpg

Σε ό,τι αφορά τις selfies, ο αισθητήρας 16MP μας δίνει καλά πορτραίτα σε συνθήκες καλού φωτισμού, χωρίς βέβαια οι προσδοκίες μας να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Ο διαχωρισμός του αντικειμένου από το φόντο είναι σχετικά φυσιολογικός, αν και το θόλωμα φαίνεται επιτηδευμένο σε αρκετές περιπτώσεις. Για γρήγορες selfies που μοιράζεσαι σε κοινωνικά δίκτυα και για τηλεδιασκέψεις είναι μια χαρά.

Γενικά η ποιότητα της κάμερας σε ένα smartphone αυτής της κατηγορίας είναι πολύ σχετική. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για ποιότητα ανάλογη των ακριβότερων smartphones, αλλά τουλάχιστον το vivo Y35 σου δίνει κάτι περισσότερο για τα λεφτά σου.

Επίλογος

Το vivo Y35 είναι ένα πραγματικά καλό smartphone για τα χρήματα που ζητά η εταιρεία, αρκεί να γνωρίζεις τις ανάγκες σου. Αν οι προτεραιότητες σου είναι η εμφάνιση, η κάμερα και η αυτονομία, και δεν θέλεις να ξοδέψεις περισσότερα από €200, τότε αξίζει να του ρίξεις μια ματιά. Αν ζητάς καλύτερη οθόνη και πρόσβαση σε δίκτυα 5G, αλλάζει η κουβέντα.

vivo Y35 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Οθόνη 6.58’’ IPS LCD FHD+ (2408 x 1080, 90Hz)
 • Επεξεργαστής octa-core Qualcomm Snapdragon 680
 • Μνήμη RAM 8GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 256GB (επέκταση με microSD έως 1TB)
 • Τριπλή κάμερα 50MP f/1.8 + 2MP f/2.4 macro + 2MP f/2.4 depth
 • Εμπρόσθια κάμερα 16MP f/2.0
 • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι
 • WiFi 5, Bluetooth 5.0, GPS, NFC, 4G LTE, dualSIM
 • Λειτουργικό σύστημα Android 12 με FunTouchOS 12
 • Μπαταρία 5000mAh με φορτιστή 44W (0-70% σε 34 λεπτά)
 • Υποδοχές USB-C, 3.5mm
 • Διαστάσεις 164.3 x 76.1 x 8.28mm
 • Βάρος 182gr
 • Κατασκευή πιστοποιημένη στο πρότυπο IP54 για προστασία από σταγόνες και σκόνη

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Τα HUAWEI WATCH GT3 SE και HUAWEI nova Y61 διαθέσιμα στην ελληνική αγορά

08 Δεκεμβρίου 2022 Techgear Team

H HUAWEI φέρνει στην Ελλάδα το τελευταίο smartwatch της σειράς WATCH GT 3, το HUAWEI WATCH GT 3 SE, που συνδυάζει τον κομψό σχεδιασμό με τη λειτουργικότητα, αλλά και το νέο κομψό smartphone HUAWEI nova Y61 για ...

Pixel Fold: Νέα renders για το foldable της Google

08 Δεκεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Μια νέα σειρά από renders του περίφημου Google Pixel Fold ήρθαν στην δημοσιότητα από τον γνωστό και έγκριτο leakster OnLeaks, τα οποία μας δείχνουν για άλλη μια φορά με αρκετή λεπτομέρεια το foldable της ...

MediaTek και Bullitt ετοιμάζουν το πρώτο smartphone ανταλλαγής μηνυμάτων από δορυφόρο

30 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Bullitt Group, η καινοτόμος βρετανική εταιρεία smartphone, συνεργάζεται με τον κορυφαίο προμηθευτή chipset παγκοσμίως, τη MediaTek, για να λανσάρει το πρώτο smartphone στον κόσμο που περιλαμβάνει τεχνολογία ...

Samsung: Υπερδιπλασιάστηκαν οι πωλήσεις foldables σε επιχειρήσεις

29 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των smartphones Galaxy Z Fold και Galaxy Z Flip που πωλήθηκαν για εταιρική χρήση ετησίως, έχει υπερδιπλασιαστεί. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022, ο αριθμός ...

Samsung Galaxy S23: Αποκαλυπτήρια αρχές Φεβρουαρίου, αναλυτικά specs από την FCC

29 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Άρχισαν να πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες για τη σειρά Samsung Galaxy S23, καθώς τα Galaxy S23 και Galaxy S23+ πέρασαν πρόσφατα από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC), ενώ ιστοσελίδα από τη ...

Xiaomi 13: Επίσημη παρουσίαση την 1η Δεκεμβρίου μαζί με το MIUI 14

28 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Xiaomi επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα την ημερομηνία παρουσίασης της σειράς Xiaomi 13 για την αγορά της Κίνας, καθώς απέστειλε προσκλήσεις για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου...

HUAWEI nova 10 SE: Νέο, πρωτοποριακό, με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά!

28 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Το εντυπωσιακό HUAWEI nova 10 SE κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, συνδυάζοντας το εμβληματικό σχέδιο Star Orbit Ring που αγαπήθηκε στα προηγούμενα μοντέλα της σειράς HUAWEI nova με νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ...

Oppo Reno9: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα σειρά με τρία value-for-money μοντέλα

25 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Oppo ανακοίνωσε επίσημα τη σειρά Oppo Reno9, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα: το ομώνυμο mid-range βασικό μοντέλο, και τα upper mid-range Reno9 Pro και Reno9 Pro+, με το τελευταίο να αποτελεί την πιο ισχυρή...

HUAWEI P50 Pro με €400 όφελος για την Black Friday και άλλες σπουδαίες προσφορές!

23 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Black Friday βρίσκεται προ των πυλών ημερολογιακά, αλλά οι προσφορές έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες σε πληθώρα τεχνολογικών (και όχι μόνο) προϊόντων, με αποτέλεσμα χιλιάδες καταναλωτές και στη χώρα ...

HONOR 80 Series: Επίσημα η νέα σειρά με αξιόλογα specs και πολύ καλές τιμές

23 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Εκτός από το HONOR Magic Vs, η εταιρεία παρουσίασε επίσημα και τα τρία μοντέλα της σειράς HONOR 80 που περιλαμβάνει το ομώνυμο βασικό μοντέλο, το κορυφαίο HONOR 80 Pro και το πιο προσιτό HONOR 80 SE. Το HONOR ...

Loader
techgear_icon