Xbox Game Pass: Τώρα και στα Windows PC με 100+ παιχνίδια για αρχή!

Άκρως επιθετική η πολιτική της Microsoft στον χώρο του gaming, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα φέρει τη δημοφιλέστατη (και εξαιρετική) συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass και στα Windows PCs!

Δεν μιλάμε για την ήδη υπάρχουσα δνατότητα να παίζεις παιχνίδια του Xbox Game Pass στο Xbox ή στον υπολογιστή σου (το Play Anywhere), αλλά μια ολοκαίνουργια έκδοση της συνδρομητικής υπηρεσίας που θα περιλαμβάνει αρχικά περισσότερα από 100 παιχνίδια από τουλάχιστον 75 δημιουργούς.

Όπως αναφέρει ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox,

Πριν από δύο χρόνια λανσάραμε το Xbox Game Pass στο Xbox One και από τότε είδαμε πόσο σημαντική μπορεί να είναι μια σωστά δομημένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών υψηλής ποιότητας τόσο για τους gamers, όσο και για τους developers.

Διερευνήσαμε κατά πόσο θα μπορούσε να περπατήσει μια ανάλογη πρωτοβουλία για τους PC gamers και τους δημιουργούς παιχνιδιών για Windows PC, και πιστεύουμε ότι μπορεί να πετύχει. Επιπλέον, λάβαμε υπόψιν μας το πόσο σημαντικό θα ήταν να φέρουμε κάτι καινούργιο στο οικοσύστημα του PC gaming, και πιστεύουμε ότι μπορούμε. Γι' αυτό, σχεδιάσαμε από την αρχή μια υπηρεσία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των PC gamers και των developers. Ονομάζεται Xbox Game Pass, όπως η original, αλλά πρόκειται για μια νέα εμπειρία που αναπτύσσουμε σε συνεργασία με την κοινότητα των PC gamers.

Στους συνεργάτες της Microsoft συμπεριλαμβάνονται σε πρώτη φάση οι SEGA, Deep Silver, Bethesda, Paradox Interactive και Devolver Digital. Οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με αυτά που έχουν τα μέλη του Xbox Game Pass μέσω του Xbox Live, αλλά αυτή τη φορά η υπηρεσία επικοινωνεί με το Microsoft Store. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να παίζουν δωρεάν τα παιχνίδια που δημιουργούν τα studios της Microsoft από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους, ενώ θα έχουν έκπτωση 20% σε περίπτωση που θέλουν να αγοράσουν κάποιο παιχνίδι για τη συλλογή τους.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα κοστίζει η συνδρομή για το Xbox Game Pass των Windows PCs και πότε θα βγει στον αέρα, αλλά φανταζόμαστε ότι θα το μάθουμε στην επερχόμενη E3 2019.

Σε άλλα νέα, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι θα γίνει πιο εξωστρεφής με τα ανταγωνιστικά καταστήματα παιχνιδιών και θα λανσάρει περισσότερα παιχνίδια των Xbox Game Studios μέσω του καταστήματος Steam της Valve. Η αρχή θα γίνει με 20+ παιχνίδια, όπως τα Gears of War 5 και τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των Age of Empires I, II και III. Μελλοντικά θα φέρουν τίτλους τους και στο Epic Games Store, αλλά και σε άλλα καταστήματα παιχνιδιών.

[via]

Loading