Το Android OS γιορτάζει 5 χρόνια! [Video]

Η Google συνηθίζει να γιορτάζει τις σημαντικές επετείους της και μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη αναφορά κατά τη χτεσινή ημέρα (5 Νοεμβρίου), η οποία εκτός από Guy Fawkes Day είναι και η ημερομηνία "γέννησης" του Android OS!

Android Cake

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, πριν από 5 χρόνια και 1 ημέρα, η Google ανακοίνωσε το Android 1.0 OS στο πλαίσιο της Open Handset Alliance, μια συνεργασία μεταξύ διάφορων εταιρειών όπως Google, HTC, Motorola, T-Mobile και Qualcomm, χωρίς κανείς να φαντάζεται ότι μετά από 5 χρόνια θα είναι το κυρίαρχο mobile λειτουργικό σύστημα με μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 75%.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι έγινε η ανακοίνωση, η πρώτη συσκευή θα κυκλοφορούσε την επόμενη χρονιά (το T-Mobile G1) και ουσιαστικά μέσα σε 4 χρόνια ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος, φτάσαμε στην πολλά υποσχόμενη και εξαιρετικά γρήγορη έκδοση Android 4.2 Jelly Bean, η οποία αναμένεται ότι θα εκτοξεύσει την Android εμπειρία σε νέο επίπεδο.

Η βελτίωση του Android OS μέσα σε αυτά τα χρόνια ήταν τρομακτική, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των αναβαθμίσεων, για να απολαμβάνουμε τις νέες λειτουργίες σχεδον άμεσα και όχι μετά από μήνες.

[via CNET]

Loading