Πλέον οι όροι "hacking", "Anonymous", "κενό ασφαλείας" κ.ά. θεωρούνται αρκετά γνώριμοι για την πλειοψηφία των χρηστών του Internet, ενώ αρκετοί είναι εξοικειωμένοι με τη σημασία της σημερινής ημερομηνίας (5 Νοεμβρίου) για τις ομάδες των hackτιβιστών, ιδιαίτερα μετά την προβολή της κινηματογραφική επιτυχίας "V for Vendetta".

Anonymous Guy Fawkes Day

Το νέο "χτύπημα" (;) των Anonymous φαίνεται ότι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Νοεμβρίου (ημερομηνία στην οποία o Guy Fawkes προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανατινάξει το Βρετανικο Κοινουβόλιο το 1605), καθώς παρατηρήθηκε "defacement" δημοφιλών ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο (VMWare, NBC κλπ.), αλλά το σημαντικότερο είναι ο ισχυρισμός ότι κατόρθωσαν να υποκλέψουν τους servers της υπηρεσίας PayPal και έχουν πλέον στα χέρια τους 28.000 λογαριασμούς (+ passwords)!

Οι υπεύθυνοι του PayPal ανακοίνωσαν ότι διερευνούν το ζήτημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρήσει κενό ασφαλείας στους servers της υπηρεσίας. Ωστόσο, οι Anonymous είχαν δημοσιεύσει μια λίστα με emails, passwords, ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς, η οποία έχει αποσυρθεί πλέον.

Όπως και να 'χει, μέχρι να λάβουμε επίσημη ενημέρωση για το κατά πόσο είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί των Anonymous, καλό θα ήταν να αλλάξετε password σας στο PayPal.

[via TNW]

Advertisements