Bruce Willis: Ο πρώτος ηθοποιός που πούλησε τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του για deepfakes [Update]

Η στροφή (και) της βιομηχανίας του κινηματογράφου στις νέες τεχνολογίες είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια με πληθώρα παραδειγμάτων, όπως η απεικόνιση του Robert De Niro σε διάφορες ηλικίες στην ταινία The Irishman, ο νεαρός Mark Hamill ως Luke Skywalker στο The Mandalorian και η έγκριση του James Earl Jones για την αναπαραγωγή της χαρακτηριστικής φωνής του ως Darth Vader με την βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η νέα απόπειρα αφορά τον Bruce Willis, ο οποίος έχει διαγνωστεί με αφασία και δεν μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του. Σύμφωνα με την The Telegraph, ο Willis είναι ο πρώτος ηθοποιός που πουλά τα δικαιώματα για χρήση της εικόνας του σε εταιρεία που ασχολείται με deepfakes (την Deepcake) και μάλιστα πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε σε Ρωσική διαφήμιση για τον πάροχο τηλεπικοινωνιών Megafon. Σε αυτό το σποτάκι, ο Bruce Willis πρωταγωνιστεί με τον Ρώσο ηθοποιό Azamat Muzgaliev χωρίς καν να έχει βρεθεί ποτέ στα γυρίσματα.

Σε δήλωση του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Deepcake, ο Willis αναφέρει τα εξής:

Μου αρέσει η ακρίβεια με την οποία αποδόθηκε ο χαρακτήρας μου. Είναι μια μίνι ταινία στο χαρακτηριστικό κωμικό στυλ δράσης. Για εμένα είναι μια τεράστια ευκαιρία να πηγαίνω πίσω στον χρόνο. Χάριν στην μοντέρνα τεχνολογία, ευρισκόμενος σε μια άλλη ήπειρο κατάφερα να επικοινωνήσω, να εργαστώ και να συμμετέχω στο γύρισμα. Είναι μια πολύ καινούργια και ενδιαφέρουσα εμπειρία, και ευχαριστώ όλη την ομάδα για την συνεργασία.

Αν και τα deepfakes έχουν συνδεθεί περισσότερο με άσχημες καταστάσεις (ειδικά στην πορνογραφία), στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε μια μάλλον καλή χρήση τους.

Update: Οι εκπρόσωποι του Bruce Willis δηλώνουν ότι δεν έχει πουλήσει τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του, κάτι που επιβεβαιώνει και η Deepcake. Απλά έδωσε την άδεια του για να γίνει το συγκεκριμένο γύρισμα.

[via]

Loading