Dr. Disrespect: Εντυπωσιακή επιστροφή στο YouTube, δεν έχει ιδέα τι έγινε με το Twitch

Στα τέλη Ιουνίου η πλατφόρμα Twitch ανακοίνωσε εντελώς αιφνιδαστικά ότι ρίχνει οριστικό και αμετάκλητο ban σε έναν από τους διασημότερους game streamers, τον Dr. Disrespect, αλλά μέχρι σήμερα καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο. Οι εικασίες πολλές και δεν υπάρχει κάποιο νόημα να τις αναφέρουμε, αλλά προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως είχε υπογραφεί μεταξύ τους συμβόλαιο για αποκλειστική συνεργασία ύψους $10 εκατ. τον χρόνο.

Όπως και να ‘χει, ο καιρός πέρασε και ο Dr. Disrespect βρήκε νέα στέγη για να συνεχίσει τη δουλειά του, αφού ξεκίνησε ήδη τη συνεργασία του με το YouTube και μάλιστα στο πρώτο stream του έδωσαν το παρών περισσότεροι από 500.000 θεατές. Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι αρκετοί από αυτούς συνδέθηκαν τόσο για να παρακολουθήσουν το stream, όσο και για να ακούσουν από τον ίδιο τον Guy Beahm τον λόγο του ban από το Twitch.

Η απάντηση του αρχικά ήταν η εξής: “Ακόμα δεν έχω την παραμικρή ιδέα”! Ωστόσο, σε δεύτερη φάση ανέφερε πως παραβίασε τους Όρους Χρήσης του Twitch χωρίς να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Πιστεύει ακράδαντα ότι δεν έκανε τίποτα που να επισύρει μια τόσο αυστηρή ποινή και ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι του Twitch δεν επικοινώνησαν μαζί του ποτέ για να συζητήσουν το πρόβλημα που οδήγησε στο ban. Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στο θέμα, ο Dr. Disrespect τόνισε πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο τι λέει δημόσια επειδή το συμβόλαιο με το Twitch είναι “αρκετά βαρύ”, “παίζονται πολλά χρήματα” και “αφήνει τους δικηγόρους να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν”.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο με την περίπτωση του Dr. Disrespect (και του κάθε επαγγελματία streamer) δεν αφορά την υπηρεσία με την οποία συνεργάζεται (ή θα συνεργάζεται στο μέλλον), αλλά να ξεκαθαριστεί επίσημα τι ισχύει με τους Όρους Χρήσης αυτών των εκθετικά αναπτυσσόμενων υπηρεσιών. Είναι προφανές, πάντως, ότι δεν μιλάει κανείς έως ότου λυθεί το θέμα από τους νομικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών είτε εξωδικαστικά, είτε στα δικαστήρια.

[via]

Loading