Dr Disrespect: Μηνύει την Twitch για το οριστικό μπλοκάρισμα

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από το μπλόκο που έριξε η πλατφόρμα Twitch στον περίφημο Dr Disrespect (Guy Beahm), σε μια απόφαση που προκάλεσε πολλές απορίες στον κόσμο του gaming καθώς αφορούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς streamers (μάλιστα με ιδιαίτερα παχυλό συμβόλαιο) και δεν αποκαλύφθηκε ποτέ ποιος ήταν ο λόγος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Dr Disrespect βρήκε σχεδόν άμεσα νέα στέγη για να συνεχίσει τη δουλειά του (YouTube) και για αρκετό καιρό δήλωνε πως ούτε ο ίδιος γνώριζε γιατί εκδιώχθηκε από το Twitch. Ο καιρός πέρασε, το θέμα φαινόταν να ξεφουσκώνει ώσπου ο Beahm αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι πλέον γνωρίζει τον λόγο και σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον του Twitch.

Έχω μάθει τον λόγο εδώ και μερικούς μήνες και για την ώρα θα σας πω μόνο αυτό: έχουμε σοβαρούς λόγους για τη μήνυση που θα καταθέσουμε εναντίον τους, δεν ξέρω πως να το θέσω διαφορετικά.

Η πρώτη φορά που το Twitch τιμώρησε τον Dr Disrespect ήταν κατά τη διάρκεια της E3 2019, με ένα προσωρινό ban επειδή πραγματοποίησε live streaming μέσα ένα μπάνιο. Το δεύτερο (και οριστικό) ban ήρθε τον Ιούνιο του 2020, με τον Dr Disrespect να δηλώνει κατά τη διάρκεια του πρώτου stream στην επιστροφή του στο YouTube πως όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή ιδέα γιατί τιμωρήθηκε από το Twitch, αλλά δεν έλαβε ούτε καν κάποια προειδοποίηση - ενημέρωση από την πλατφόρμα.

Στη μήνυση που καταθέτει εναντίον του Twitch θα διεκδικήσει διαφυγόντα κέρδη, καθώς ισχυρίζεται πως στο YouTube κερδίζει μόλις το 1/4 των χρημάτων που έβγαζε στο Twitch. Σημειώνει, επίσης, ότι το ban επηρεάσε σημαντικά την εικόνα του με αποτέλεσμα να μπει στη μαύρη λίστα πολλών εταιρειών με τις οποίες - υπό κανονικές συνθήκες - θα μπορούσε να έχει επικερδείς συνεργασίες.

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται ότι θα φέρει σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στον χώρο του game streaming, αλλά γενικότερα στον μοντέλο λειτουργίας των κοινωνικών δικτύων - υπηρεσιών. Ήδη η Twitch έχει ανακοινώσει ότι θα βελτιώσει το σύστημα ενημέρωσης των streamers με σκοπό να τους επισημαίνει ξεκάθαρα πως και πότε έχουν παραβεί τους κανονισμούς λειτουργίας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading