Η ΕΕ κατηγορεί τη Facebook για παραπλανητική πληροφόρηση κατά την εξαγορά του WhatsApp και ετοιμάζει "κοστούμι"...

whatsapp_facebook_eu

Σειρά της Facebook να μπει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), η οποία κατηγορεί τον κολοσσό του Mark Zuckerberg ότι της παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εξαγοράς της υπηρεσίας WhatsApp, με αποτέλεσμα τώρα να την απειλεί με πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 1% του ποσού εξαγοράς (δηλαδή περίπου $220 εκατ.).

Η παρατυπία της Facebook σχετίζεται με μια αλλαγή στους όρους χρήσης της υπηρεσίας WhatsApp που έγινε τον περασμένο Αύγουστο και ανέφερε ότι θα μπορούσε να μοιράζεται τους τηλεφωνικούς αριθμούς ορισμένων χρηστών με τη "μαμά" εταιρεία. Η αλλαγή έπεσε στην αντίληψη των ερευνητών της ΕΕ και σχεδόν άμεσα τα 28 κράτη-μέλη υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον CEO του WhatsApp, Jan Koum, ζητώντας του να αναιρέσει τη συλλογή των δεδομένων. Παρόλα αυτά, η εταιρεία σταμάτησε την πρακτική της μόλις το Νοέμβριο.

Όταν η Facebook ζητούσε την άδεια για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της WhatsApp είχε επισημάνει ρητά ότι δεν θα γινόταν συσχετισμός των λογαριασμών των χρηστών μεταξύ του κοινωνικού δικτύου και της υπηρεσίας messaging. Αποδείχτηκε, όμως, ότι υπήρχε εξαρχής αυτή η δυνατότητα από το 2014...

Η Facebook έχει περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και να επαναξεταστεί το ζήτημα προτού της επιβληθεί οριστικά το πρόστιμο.

[via]

 

Loading