Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους έως $11 δισ. από την ΕΕ λόγω του Android OS

Η Google βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με απειλή προστίμου ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της μονοπωλιακής τακτικής της εταιρίας στο λειτουργικό σύστημα Android OS. Αν και δε γνωρίζουμε ακριβώς το μέγεθος του προστίμου, θα είναι πιθανώς περισσότερο από $2.8 δισεκατομμύρια και μπορεί να φτάσει έως και τα $11 δισεκατομμύρια!

Η υπόθεση άνοιξε για πρώτη φορά το 2016, όταν οι Βρυξέλλες κατηγόρησαν την Google για μη ανταγωνιστική συμπεριφορά σχετικά με το Android OS. Σύμφωνα με τις αναφορές της κομισιόν, η Google επέβαλε στους κατασκευαστές τηλεφώνων την προ-εγκατάσταση του Google Search και Chrome, παρέχοντας στην εταιρία σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της εταιρίας. Η Google αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το πρόστιμο που επιβλήθηκε πέρσι δεν προκάλεσε σημαντική ζημιά στην εταιρία. Παρ’ όλα αυτά, με το Android OS να βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερα από 75% των κινητών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόστιμο αυτό να μπορει να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της εταιρείας.

[via]

Loading