Google Lens: Η λειτουργία επεκτείνεται σε όλα τα Android smartphones, αλλά και στο iOS!

Συνεχίζονται οι εξαγγελίες της Google ενόψει του MWC 2018. Αυτή τη φορά σχετικά με τη λειτουργία Google Lens, η οποία συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη του ψηφιακού βοηθού Google Assistant με την κάμερα του smartphone για να αναγνωρίζει τα αντικείμενα που βλέπει η κάμερα και να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες (π.χ. αναζήτηση).

Μέχρι σήμερα, το Google Lens ήταν διαθέσιμο μόνο για τα Pixel smartphones. Τώρα, όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα μπορούν να την εκμεταλλευτούν και οι άλλοι κατασκευαστές smartphones, όπως οι Nokia, Sony, LG, Samsung, Lenovo (Motorola) και Huawei μέσω του Google Assistant, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τους κατόχους iPhone αρκεί να κατεβάσουν την εφαρμογή Google Photos!

Ένα παράδειγμα της λειτουργίας είναι να στρέψεις την κάμερα επάνω σε κάποιο συγκεκριμένο λουλούδι και να ζητήσεις από τον Google Assistant να το αναγνωρίσει. Θα λάβεις όχι μόνο την απάντηση για το είδος, αλλά και σχετικές προτάσεις όπως κοντινά ανθοπωλείο. Ένα άλλο παράδειγμα είναι να φωτογραφίσεις τον αριθμό SSID επάνω σε κάποιο router και τότε το smartphone θα συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο WiFi χωρίς να χρειαστεί κάποια άλλη ενέργεια.

[Google]

Loading