Παρουσίαση του Kirin 980 SoC στην IFA 2018 και πρώτη υποτιθέμενη εικόνα του Huawei Mate 20 Pro

Η Huawei απέστειλε τις προσκλήσεις της για την παρουσίαση της 31ης Αυγούστου στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της IFA 2018, όπου πιθανότατα δεν θα δούμε κάποια νέα συσκευή από την εταιρεία, αλλά θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια του Kirin 980 SoC. Ο νέος επεξεργαστής αναμένεται ότι θα αποτελέσει την "κινητήρια" δύναμη πίσω από τα επερχόμενα Mate 20 / 20 Pro που θα παρουσιαστούν τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις φήμες το Kirin 980 SoC θα διαθέτει octa-core CPU με 4x πυρήνες Cortex-A77 υψηλής απόδοσης χρονισμένους στα 2.8GHz και 4x πυρήνες Cortex-A55. Η κατασκευή του θα γίνει με τη διαδικασία 7nm FinFET από την TSMC και λέγεται ότι θα ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της Cambricorn για απόδοση 5 τρισεκατομμυρίων υπολογισμών ανά watt με ομαλότερη λειτουργία της NPU. Ακόμη, λέγεται ότι θα περιλαμβάνει δικό της επεξεργαστή γραφικών (GPU) που θα είναι 1.5x φορές ταχύτερος από τον Adreno 630 του Snapdragon 845 SoC.

Σε ό,τι αφορά τα Huawei Mate 20 / 20 Pro, ήρθε στη δημοσιότητα μια εικόνα για το δεύτερο που αποκαλύπτει μια all-screen συσκευή χωρίς notch, με αποτέλεσμα να κάνουμε υποθέσεις για pop-up κάμερα όπως το Vivo NEX ή για συρόμενο camera module όπως το Oppo Find X. Οι φήμες λένε, επίσης, ότι θα διαθέτει τριπλή κάμερα 42MP στο πίσω μέρος.

Θα κρατήσουμε, για την ώρα, μικρό καλάθι για την εγκυρότητα της εικόνας και αναμένουμε περισσότερες διαρροές από τα τέλη του επόμενου μήνα και έπειτα για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

[via]

Loading