Huawei: Προκαλεί τις ΗΠΑ να δημοσιεύσουν τις αποδείξεις τους και ελέγχει για «δάκτυλο της CIA»

Όσοι παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στην υπόθεση ΗΠΑ εναντίον Κίνας (και ειδικότερα εναντίον της Huawei) θα θυμάστε ότι την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως η Huawei έχει backdoors στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να παρακολουθεί τους χρήστες, χωρίς φυσικά να αποκαλύψει στο κοινό της αποδείξεις της.

Στη συνέχεια, πήρε τη σκυτάλη το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο συνέταξε κατηγορητήριο εναντίον της κινεζικής εταιρείας αναφέροντας ότι παραβίασε τη νομοθεσία RICO και ότι κλέβει βιομηχανικά μυστικά από τους ανταγωνιστές της, αναφέροντας ορισμένα παραδείγματα από υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τη δικαιοσύνη στο παρελθόν.

Η απάντηση της Huawei στους ισχυρισμούς ήταν πως πρόκειται για αισχρές και αναπόδεικτες συκοφαντίες, ενώ για την φερόμενη κατασκοπεία τόνισε πως έχει δικαιωθεί στις περισσότερες υποθέσεις, αλλά και ότι οι υπάλληλοι που προέβησαν σε παρανομίες ενεργούσαν αυτοβούλως χωρίς καμία εντολή της ίδιας.

Τώρα, η Huawei προχωρά ένα βήμα παραπέρα για να αποδείξει ότι είναι αθώα και ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας, κ. John Suffolk, προτρέπει τις ΗΠΑ να μην κρατήσουν τίποτα κρυφό. Εφόσον έχουν ακράδαντες αποδείξεις για τις κατηγορίες τους, τόσο να τις δημοσιεύσουν όλες για να ενημερώσουν όλο τον κόσμο.

Απλά λέμε: Μην τα κρύβετε, μην ντρέπεστε. Δημοσιεύστε τα όλα, αφήστε τον κόσμο να τα δει

Ο κ. Suffolk αναφέρεται τόσο στις αποδείξεις που αφορούν την κατηγορία των backdoors, όσο και σε αυτές για την κλοπή βιομηχανικών μυστικών για να αποκτήσει η Huawei πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές της. Στο πρώτο σκέλος χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς για τα backdoors ως παράλογους, ενώ στο δεύτερο σκέλος θεωρεί ότι αν ήταν αληθινά (τα τεχνολογικά μυστικά), τότε οι ανταγωνιστές θα είχαν παρουσιάσει εφάμιλλη ανάπτυξη των τεχνολογιών τους με αυτή τη Huawei.

Η πίστη που έχουν σε εμάς οι πελάτες μας αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία 30+ χρόνια, ενώ αποτελεί ένδειξη για το τι πιστεύουν σχετικά με αυτές τις κατηγορίες των ΗΠΑ.

Όσο οι ΗΠΑ δεν παρουσιάζουν ατράνταχτες αποδείξεις για τις κατηγορίες που έχουν εξαπολύσει εναντίον της Huawei και των άλλων εταιρειών από την Κίνα, τόσο η κοινή γνώμη θα γυρνά εναντίον τους. Μάλιστα, σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, βγήκαν στη δημοσιότητα αναφορές ότι η CIA βρίσκεται πίσω από μια εταιρεία που παρακολουθεί τους κατασκευαστές εξοπλισμού για τηλεπικοινωνίες!

Η εταιρεία αυτή ονομάζεται Crypto AG και μόλις ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση, η Huawei έσπευσε για πρώτη φορά να ελέγξει όλη την τεράστια αλυσίδα παραγωγής και τα δεδομένα που αφορούν τους προμηθευτές της, χωρίς, ωστόσο, να εντοπίσει κάποια συνεργασία με τις Crypro AG, CyOne Security AG και Crypto International.

Σύμφωνα με τη Huawei, είναι αδύνατο να αποκτήσεις πρόσβαση στο δίκτυο κάποιου πελάτη σου (παρόχου τηλεπικοινωνιών) χωρίς να γίνεις αντιληπτός από αυτόν. Δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψεις τον έλεγχο και να υποκλέψεις δεδομένα πελατών χωρίς να σε εντοπίσει κάποιο από τα firewalls ή τα συστήματα ασφαλείας. Προφανώς, η κατηγορία των ΗΠΑ δεν έχει καμία απολύτως λογική για όσους γνωρίζουν τις δικλείδες ασφαλείας που διέπουν τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

[via]

Loading