Huawei: Πρωτιά στα smartphones για το Q2 2020

Τελικά δεν ήταν τυχαία η πρωτιά της Huawei στους κατασκευαστές smartphones τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Η κινέζικη εταιρεία κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή και τον Ιούνιο, όπως σημειώνει στην ανάλυση της η Canalys.

Συγκεκριμένα, η Huawei πραγματοποίησε 55.8 εκατ. αποστολές smartphones μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Samsung με 53.7 εκατ. Η πολύ καλή πορεία της οφείλεται στην τεράστια αύξηση των πωλήσεων της στην εγχώρια αγορά της Κίνας (8%), και μάλιστα οι συσκευές της κάλυψαν τα 2/3 των συνολικών smartphones για αυτή την περίοδο. Παρόλα αυτά, η κίνηση της στο εξωτερικό έπεσε κατά 27%.

Σύμφωνα με τον Ben Stanton, επικεφαλής αναλυτή της Canalys:

Είναι ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα που δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει κάποιος πριν από έναν χρόνο. Εάν δεν είχαμε την πανδημία COVID-19 μάλλον δεν θα συνέβαινε. Η Huawei εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ανάκαμψη της κινέζικης οικονομίας για να ωθήσει σημαντικά τις πωλήσεις των smartphones της, ενώ η Samsung κατέχει ένα ελάχιστο ποσοστό (μικρότερο από 1%) στην Κίνα και πολλές από τις αγορές όπου κυριαρχούσε (π.χ. Βραζιλία, Ινδία, ΗΠΑ και Ευρώπη) έχουν χτυπηθεί από τα lockdowns.

Παρά την πρωτιά στους κατασκευαστές smartphones, η Huawei είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, αλλά η πτώση της Samsung είναι πολύ μεγαλύτερη (27%).

[Canalys]

Loading