Humankind: Ο ανταγωνιστής του Civilization θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2021

Η ανακοίνωση του Humankind από τη SEGA πέρυσι τον Αύγουστο γέννησε προσδοκίες για να δούμε έναν πραγματικό ανταγωνιστή του Civilization στην κατηγορία των 4X παιχνιδιών στρατηγικής, παρόλα αυτά, η πανδημία COVID19 έπληξε την κυκλοφορία και αυτού του παιχνιδιού.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να μεταφέρει το λανσάρισμα του Humankind για τον Απρίλιο του 2021 και συνοδεύει την ανακοίνωση της με ένα νέο trailer που μας δίνει μια εικόνα από το gameplay. Παράλληλα, άνοιξε τις προπαραγγελίες μέσα από τα Steam, Epic Games Store και Stadia, με το τελευταίο να περιλαμβάνει και demo του παιχνιδιού μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2020. Ακόμη, θα δούμε και μια Digital Deluxe έκδοση που προσθέτει κάποια εξτραδάκια (π.χ. Notre-Dame pack).

Στο Humankind οι gamers καλούνται να δημιουργήσουν τον δικό τους μοναδικό πολιτισμό αναμειγνύοντας κουλτούρες από τους 60 κλασικούς πολιτισμούς σε διάφορες ιστορικές χρονικές περιόδους από την Εποχή του Χαλκού μέχρι σήμερα. Οι ομοιότητες με το Civilization είναι αρκετές, καθώς η βασική ιδέα παραμένει η ίδια: ξεκινάς από το μηδέν, ζεις ιστορικά γεγονότα, επιστημονικές ανακαλύψεις και συναντάς πασίγνωστες προσωπικότητες, ενώ περιλαμβάνονται τακτικές μάχες, διπλωματία, εμπόριο κλπ. Η διαφορά, ωστόσο, βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν επιλέγεις έναν πολιτισμό (π.χ. τους Έλληνες) και τέλος. Σε κάθε ιστορική χρονική περίοδο (6 συνολικά) μπορείς να διαλέξεις 6 από τους 10 διαθέσιμους πολιτισμούς και να πάρεις στοιχεία από όλους καθώς διαμορφώνεις τον δικό σου. Όταν φτάσεις στην επόμενη περίοδο, επιλέγεις ακόμη 6 πολιτισμούς που σου εμφανίζονται τότε κ.ο.κ.

Το Humankind θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2021 για Windows, macOS και Stadia.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading