Η Ιαπωνία ανάβει πράσινο φως για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Ακόμα μία σημαντική νίκη για τη Microsoft στον αγώνα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard έναντι $69 δισ. Μετά την αλλαγή πλεύσης της Βρετανικής CMA και την καλή διάθεση που φαίνεται ότι θα δείξει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, έρχεται η αντίστοιχη Ιαπωνική αρχή (Japan Fair Trade Commission) να ανακοινώσει επίσημα πως δεν πιστεύει ότι θα βλάψει τον ανταγωνισμό η συγκεκριμένη συμφωνία.

Παράλληλα, οι Ιάπωνες έχουν ειδοποιήσει τις άμεσα ενδιαφερόμενες εταιρείες ότι δεν σκοπεύουν να αντικρούσουν την εξαγορά, αλλά και το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης του φακέλου της Microsoft. Με απλά λόγια, ανάβουν το πράσινο φως για να προχωρήσει κανονικά η εξαγορά χωρίς αστερίσκους και αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη από την στιγμή που έρχεται από την έδρα της Sony.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκρίνει επίσημα την εξαγορά της Activision Blizzard η Βραζιλία, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία, ενώ υπάρχει θετική διάθεση από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει η FTC στις ΗΠΑ.

[via]

Loading